изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:18 EEST
ВТОРИ МЛАДЕЖКИ СКУЛПТУРЕН СИМПОЗИУМ ЗАПОЧВА В ШАБЛА    
НовиниДо 11 юли в Шабла се провежда Вторият младежки скулптурен симпозиум.

Той е под мотото „Изгрев в Шабла”. Форумът събира 9 млади скулптори и студенти от Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий”. Участниците в него творят, провокирани от природните забележителности, културните традиции и от хората в този край на страната. Целта на симпозиума е чрез създадените в морския град скулптурни творби да се подпомогне естетизацията на градската среда чрез създаване на художествени акценти в обществените пространства.
Така създадените през миналото лято  скулптурни произведения с екстериорен характер са подредени в двора на Зеления образователен център и така е поставено началото на скулптурна експозиция на открито.
Куратор на Второто издание на младежкия скулптурен симпозиум „Изгрев в Шабла” отново е проф. Стефан Лютаков, ръководител на катедра „Скулптура” във Великотърновския университет „Св.  Кирил и Методий”. Програмата на симпозиума предвижда провеждането на петдневен уъркшоп с ученици от Шабла. Под ръководството на проф.Стефан Лютаков и с помощта на участниците, те ще изработят с предоставените им инструменти своя пластика или релеф, които ще бъдат показани заедно с тези на младите творци.  Пластиките и скулптурите, създадени край морския бряг, ще останат в Шабла.
 


Сходни връзки

ВТОРИ МЛАДЕЖКИ СКУЛПТУРЕН СИМПОЗИУМ ЗАПОЧВА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди