изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:59 EEST
ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПОЛИЦЕЙСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ    
НовиниУниформени от северната ни съседка патрулират с колегите си в Албена и Златни пясъци


Създаване на условия за спокойно пребиваване на румънските туристи и гарантиране на надеждни мерки за сигурност в курортния комплекс Албена. Това са основните цели на сътрудничеството между българските и румънските полицаи. Официалният старт за този туристически сезон бе даден в петък. Пристигнаха четирима представители на румънската полиция, като двама от тях ще помагат на колегите си в курорта Албена, а другите двама - в Златни пясъци. Съвместната дейност е за втора година и е резултат от подписаните през юни м.г. между главния секретар на МВР Калин Георгиев и генералния инспектор на румънската полиция Петре Тобъ Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред. Създадена е също организация за съвместни полицейски патрули по пътищата Албена-Балчик-Каварна-Дуранкулак и Генерал Тошево-Кардам-Йовково.
Миналата година след приключване на активния туристически сезон са отчетени много добри резултати от съвместната дейност, подчерта директорът на ОД на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев. Той посочи, че за миналата година по данни на Албена в комплекса са почивали около 50 000 румънски туристи. От началото на тази година броят им е между 12 и 15 000, като очакванията са за 5-процентов ръст. Комисар Йончев изтъкна също, че престоят на румънските полицаи е изцяло поет от курортния комплекс Албена.
Съвместната ни дейност е в контекста на международното полицейско сътрудничество и се провежда според строги правила, подчерта от своя страна комисар-шеф Лучиан Йоан Монтян - заместник-генерален инспектор на румънската полиция. Той посочи, че българо-румънското полицейско сътрудничество е много високо оценено, като добави и отличното сътрудничество при борбата с организираната престъпност и трафика на наркотици.
Румънските униформени не са въоръжени, те ще оказват най-вече логистична подкрепа на своите български колеги - при превод, проверка на документи на румънски граждани, проверки на МПС с румънска регистрация и т.н. Курортът Златни пясъци също очаква ръст на румънските туристи, заяви от своя страна директорът на ОД на МВР във Варна комисар Димитър Димитров. Миналата година румънските полицаи са участвали в проверката на документите на 301 румънски граждани, на 344 МПС с румънска регистрация и са съдействали на 29 румънски граждани, пострадали от престъпления.
 


Сходни връзки

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПОЛИЦЕЙСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди