изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-06 @ 03:06 EEST
ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ    
НовиниПРЕДЛОЖЕНИЕ земите от общински поземлен фонд да се отдават под наем чрез провеждане на таен търг за срок от пет години, считано от началото на стопанската 2011/2012 г. до края на 2015/2016 г. е прието на сесия в Тервел. Определена е и началната тръжна цена за наемане на декар земеделска земя от общинския фонд - за една стопанска година и съобразно категорията на наетата земя. Общината отдава под наем общо 10 000 дка земеделски земи в различни землища, съобщиха от кметството. Преобладават земите от трета, четвърта и пета категория.


ОБЩИНСКИТЕ съветници са определили и максимална цена за таксиметровите превози - 0,60 лв./км за дневна тарифа и 0,70 лв. за нощна тарифа.
ПРИЕТИ СА И три решения за ползване на три броя кредити за финансиране на допустими разходи и ДДС върху тях за трите общински проекти по Програма за развитие на селските райони, които сега са в процес на изпълнение. Общият размер на трите кредита, които предстои да бъдат договорени с Фонд "ФЛАГ" ЕАД възлиза на 2 560 678 лв. Линейният график на дейностите предвижда строителните работи да приключат през август 2011 г. и респективно общината следва да разплати на изпълнителите извършените от тях строителни работи, което предстои да стане чрез усвояване на договорените кредити. През септември общината ще внесе в ДФЗ заявките за окончателно плащане по проектите. След като това стане факт, кредитите ще бъдат погасени.
СЪВЕТНИЦИТЕ дадоха съгласието си община Тервел да участва в проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Добрич. Крайният срок за внасянето на проекта в Оперативна Програма "Околна среда" е 31 август. В него участват всички общини в област Добрич и община Никола Козлево от област Шумен.

 


Сходни връзки

ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди