изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 22:58 EEST
ДЕЛЕГАТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗАСЕДАВАХА В ДОБРИЧ    
Европейски съюзДЕЛЕГАТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗАСЕДАВАХА В ДОБРИЧ в рамките на Втората международна конференция "Младежта говори за бъдещето на европейските структурни фондове". В симулация на Европейския парламент участваха младежи от седем държави. Събитието се проведе във Висше училище Международен колеж, в рамките на конференция по проект "Младежта говори за младежка безработица и бъдещето на Европейските структурни фондове" и продължи до късно в четвъртък миналата седмица. В рамките на два дни експерти от различни страни говориха пред младата публика по въпроси, свързани с регионалната  политика на ЕС и инструментите за постигането на нейните цели.
Макар и задочно в конференцията взе участие евродепутатът Мария Неделчева, която не успя да присъства поради натоварената си програма, но изпрати топло приветствие към всички, в което беше включила и мнението по обсъжданите въпроси.
В третия ден на събитието по време на симулацията на Европейския парламент, като истински евродепутати, младите делегати започнаха с откриване на заседанието.
По време на работа младите "депутати" се разделиха на комисии, в които бяха обсъдени и разработени темите: социалната защита и включването на младите хора с ограничени възможности; признаване на квалификации и компетенции, получени от неформално обучение и младежко доброволчество; работна заетост и предприемачество; финансови изисквания и ефикасност на Европейските структурни фондове по отношение на работната заетост и ученето през целия живот; преход от обучение към пазара на труда.
След като всяка комисия оформи конкретни предложения по темите, отново като в истински Европейски парламент, те бяха гласувани от всички членове. Делегатите бяха от държавите Италия, Румъния, Хърватска, Полша, Гърция, Литва и България. Специално за гласуването дойдоха ученици от Пловдив, София, Варна и Бургас, а от Добрич присъстваха възпитаници на няколко гимназии.
В процеса на работа участниците показаха, че са способни на упоритост и толерантност, преследваха целите си и защитаваха мнението си, но запазиха достойнството на опонентите си.
Водеща организация в проекта е "Фондация модерно образование и наука", с подкрепата на Висш училище Международен колеж.
 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗАСЕДАВАХА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди