изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:20 EEST
Съдят Лидия Шулева за издаване на държавна тайна    
Ред и сигурност Бившият вицепремиер и министър на икономиката от правителството на НДСВ Лидия Шулева е подсъдима за издаване на държавна тайна. По делото, което е секретно, вече са проведени две заседания в Софийския градски съд. "24 часа" пише, че Шулева е изправена пред Темида заради назначаването на Павел Павлов за шеф на дирекция "Информационно и комуникационно осигуряване" в икономическото министерство.

Обвинението твърди, че тя го поставила на отговорната длъжност, въпреки че му бил отказан достъп до класифицирана информация. На тази позиция той на практика имал достъп до всички секретни материали на ведомството.

"Пълни глупости. Не очаквайте от мен да ги коментирам", каза вчера пред вестника Лидия Шулева.

Павел Павлов и Таня Танчева, шеф на отдел "Компютърни мрежи", бяха задържани на 8 декември 2006 г. при акция на маскирани полицаи в Министерството на икономиката. В кабинета му тогава бе открито и иззето куфарче с 31 хил. лв. Първоначалните твърдения на разследващите, че става дума за подкуп, не бяха доказани. Двамата бяха обвинени за престъпление по служба и за опорочаване на конкурс за обществена поръчка. Срещу Павлов се водят още две производства - за пране на пари и за изнасяне на класифицирана информация.

Шулева е четвъртият висш държавник, който се разследва за издаване на тайна след Румен Петков, Сергей Станишев и Симеон Дянков.

Петков е оправдан на две инстанции, че е огласил сътрудника на ДАНС Алексей Петров. Станишев е разследван за изгубени три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Дянков пък е разследван заради огласената от него част от тайно споразумение между кабинета “Станишев“ и БНБ, по силата на което част от фискалния резерв е депозирана в търговски банки. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Съдят Лидия Шулева за издаване на държавна тайна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди