изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
ЗА МЕСЕЦ 5 СИГНАЛА ЗА МЪРТВИ ДЕЛФИНИ ПОДАДЕНИ НА ЗЕЛЕН ТЕЛЕФОН    
ЕкологияЗа изминалия месец юни 5 сигнала за мъртви делфини са били подадени на Зеления телефон на РИОСВ - Варна, показва статистиката на екоинспекцията.

В отчета си екоинспекторите отчитат, че са отреагирали на всички сигнали, като за два от тях при проверката не са открити тела на мъртви бозайници. Двата сигнала са били подадени за видени мъртви делфини в Балчик и в района на Овчаровски плаж. От останалите 3 сигнала 2-та също са в Балчик - в района на Тузлата е намерен мъртъв делфин от вида Афала, мъртъв бозайник е намерен без видими наранявания пред ресторант "Ню бийч" в Балчик. На Зеления телефон е сигнализирано за телата на два делфина и на плаж Иканталък - 2 в Каварненска община, като екоинспекторите при проверката са намерили телата на 3 делфина, сочи още отчета на РИОСВ - Варна.
Освен това жител на Шабла е сигнализирал, че три щъркела са мъртви в гнездо на дърво в частен дом. Не се посочва да са констатирани нарушения. С помощта на екоинспекторите е помогнато на бухал, който е намерен в района на балчишкото село Ляхово със счупено крило. Птицата е настанена в ОП "Зоокът - спасителен център Добрич".
Екоинспекторите извършват още проучване и по сигнал на жители на добричкия квартал "Рилци" за това, че в квартала се разнася силна непоносима миризма.
 


Сходни връзки

ЗА МЕСЕЦ 5 СИГНАЛА ЗА МЪРТВИ ДЕЛФИНИ ПОДАДЕНИ НА ЗЕЛЕН ТЕЛЕФОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди