изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:12 EEST
УЧРЕДИХА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, ДИВЕЧА И РИБАТА    
НовиниВчера в областна администрация в Добрич се е провело учредително заседание на Регионалния консултативен съвет /РКС/ по опазване на горите, дивеча и рибата при  Регионалната дирекция по горите - Варна, съобщиха от пресслужбата на администрацията.  Преди заседанието представителите на РДГ- Варна, са запознали зам.-областния управител Тодор Георгиев с функциите и задачите на консултативния съвет.

Новосъздаденият орган ще обсъжда и дава становища по стратегията и проблемите, касаещи опазването на горските територии, дивеча и рибата; ще осигурява взаимодействие и координация между органите и организациите, имащи отношения към проблематиката. В състава му по Правилник участват представител на областна администрация,  представители на ОД на МВР, Пожарна безопасност, РИОСВ- Варна, НАП, екологични неправителствени организации.
Членовете на съвета са били запознати с Доклад за състоянието по опазването на горите при РДГ – Варна, през първото полугодие на годината, както и с анализ на разкритите нарушения на територията на дирекцията. Обсъден е Правилник за дейността на Регионалния съвет и график за съвместни проверки с представители на различни институции. Участниците в заседанието са избрали за председател на Регионалния консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибата инж. Никола Симеонов – директор на РДГ- Варна, а за зам.-председател Левент Назим, старши експерт от отдел "Регионално развитие и административен контрол" в областна администрация Добрич.

 

 


Сходни връзки

УЧРЕДИХА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, ДИВЕЧА И РИБАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди