изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:51 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДОБРИЧКИ „НАГЛИ”    
НовиниДобричкият окръжен съд призна за виновни трима от членовете на организирана престъпна група, която придоби известност като „Добричките нагли”.

33-годишния Георги Г. Г., 38-годишния Диян Д. Д. и 27-годишния Павлин К. Ж. от Добрич са признати за виновни в това, че в периода от януари 2009 г. до 15 декември същата година са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от 35-годишния Светослав Пасев. В нея са участвали още 7 лица. Групата е била въоръжена и създадена с користна цел, и за да  върши престъпленията държане на оръжие и разпространение на наркотици.
Георги Г. е признат за виновен за това, че през есента на 2008 г. е придобил и държал автомат „Калашников” без да има надлежно разрешение, а през пролетта на 2009 г. е държал ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „FABARM”, без да има надлежно разрешение. Освен това на 1 срещу 2 септември 2009 г. в съучастие с три лица е подпалил дома на двама добричлии, като пожарът е представлявал опасност за живота им. Съдът го е осъдил на 2 години и 11 месеца лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, тъй като делото е протекло при съкратено съдебно следствие, информираха от съда. През изпитателния срок той трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес с ежедневна периодичност за срок от 3 години.
Диян Д. е осъден на 2 години затвор. Освен това той трябва да изтърпи и предишна присъда от 2008 г. от 2 години лишаване от свобода за разпространение на наркотици. На Павлин Ж. е наложено условно наказание 2 години и 11 месеца с 5 години изпитателен срок. През изпитателния срок и той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с ежедневна периодичност за срок от 3 години.
 Окръжен съд – Добрич, разгледа повторно наказателното дело срещу тримата, след като то бе върнато от Апелативния съд във Варна, с аргумент допуснато отстранимо нарушение на процесуалните правила.
Съдът е потвърдил и взетите спрямо тях мерки за неотклонение до влизане на присъдата в сила. Диян Д. остава с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв. Георги Г. и Павлин Ж. са с мерки за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв.
Диян Д. има средно образование, женен е, работи, осъждан е. Павлин Ж. има основно образование, не е женен, работи, не е осъждан. Георги Г. има средно образование, женен е, работи, не е осъждан.
 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДОБРИЧКИ „НАГЛИ” | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДОБРИЧКИ „НАГЛИ”
Автор: Anonymous да 2011-07-08 @ 13:49 EEST
diyan mankata e recevidist toi tryabva da polu4i minimum 5 godini   no nali toi kodo6i grupata kalnika i drugite malak pris1da mu davat
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДОБРИЧКИ „НАГЛИ”
Автор: Anonymous да 2011-07-08 @ 21:07 EEST
Diqn i Mankata sa suvsem razli4ni hora- na Diqn mu vikat Bozata ili Halvata (vse taq),a Mankata se kazva Mariqn.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди