изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:29 EEST
СЪЗДАВАТ ВИРТУАЛЕН ХОР В БАЛЧИК    
КултураПроектът „Балчик – сцена на изкуствата” e одобрен за финансиране по проект „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” по Оперативна програма „Регионално развитие”, съобщиха от кметството в морския град. Той е класиран на второ място сред всички български общини, кандидатствали за средства. Общата му стойност възлиза на 525 540 лева, като 499 263 лева ще бъдат осигурени от програмата, а 26 277 лева ще се осигурят от Общината.

„Балчик – сцена на изкуствата” обхваща поредица от културни събития, като ги обединява в идеята те да достигат до по-голям брой хора, да бъдат осигурени със съответните съвременни технически средства и се направи по-добра реклама.
За нуждите на проекта, в който са включени някои от най-успешните фестивали в Балчик, ще заработи интерактивен уеб портал, чрез който потребителите не само ще научават за актуалните културни събития в региона, но и ще имат възможност да дебатират и да дават нови идеи.
Специална целева група на проекта са хората с увреждания и жителите на отдалечените населени места в общината. За целта ще бъде закупен мобилен екран, който може да бъде разположен на различни места – дори и в морето. В рамките на спечеления проект ще бъде осигурена нова сцена и озвучителна апаратура.
„Балчик – сцена на изкуствата” подава ръка и в същото време отправя предизвикателство към млади или утвърдени програмисти, които да създадат среда за виртуален хор. Кулминация на това иновативно решение ще бъде фестивала „Черноморски звуци”.
Плажът, улицата и пристанището на Балчик са залегнали в концепцията на проекта като нетрадиционни сцени за изпълнения на класическа музика.
Семинари, уоркшопи и перформънси в рамките на фестивала за театрално изкуство „Виа Понтика” са включени също в одобрения за финансиране проект с намерението младите артисти да бъдат обучавани да взаимодействат с публиката, а тя самата да бъде участник в представленията.
Партньор на Община Балчик в двугодишния проект е Фондация „Формат СФФ”.

 

 

 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ ВИРТУАЛЕН ХОР В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди