изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:50 EEST
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ОЩЕ ТРИ УЛИЦИ    
Европейски съюз

Одобрен е нов трансграничен проект на община Добрич, съобщи заместник-кметът Надежда Петкова. Той е на стойност 7,363 млн. евро и цели подобряване достъпността до транспортната инфраструктура в трансграничен регион Добрич – Констанца. Проект „SMART” – „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца – Добрич – транспортна инфраструктура” се финансира безвъзмездно по оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния 2007–2013”.



За Община Добрич финансирането е в размер на около 8 милиона лева, които ще се вложат в ремонт на три пътни отсечки, които имат роля на транспортен вход-изход на града в посока Констанца. По тях преминава основния пътникопоток в двете посоки от Констанца към Добрич. Отсечките осъществяват връзката с индустриалната зона в града, където са концентрирани множество икономически обекти, а също и с централната градска част. Ще бъдат ремонтирани изцяло бул. „25 септември” в участъка между Военни гробища и околовръстен път с дължина 2,09 км, улица „Калиакра” с дължина 1,510 км и улица „Поп Богомил” с дължина 1,093 км. Предвижда се договорът за изпълнение на проекта да бъде подписан до 13 юли. Проектът ще продължи 25 месеца. По него са предвидени още дейности по проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич – Констанца, както и разработване на съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност.
 


Сходни връзки

ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ОЩЕ ТРИ УЛИЦИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ОЩЕ ТРИ УЛИЦИ
Автор: Anonymous да 2011-07-05 @ 23:04 EEST
А кога ще включат в такъв проект и отсечката на бул.Добруджа" от бензиностанция "Шел" до кръговото на кв."Рилци"? Тази отсечка е в ужасно състояние, а от там в Добрич влизат доста повече румънци в сравнение от ул."Калиакра" и ул."Поп Богомил".........Същото важи и за бул."Добричка епопея".
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ОЩЕ ТРИ УЛИЦИ
Автор: Anonymous да 2011-07-07 @ 09:42 EEST
Многодетния ИЛИЯ да не се ОБАЖДА
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ОЩЕ ТРИ УЛИЦИ
Автор: Anonymous да 2011-07-11 @ 16:59 EEST

и албена - добри4 е доста зле


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди