изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:31 EET
Окръжен съд – Добрич, разгледа предложение за замяна на наказание пробация на 37-годишен    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, разгледа днес предложението на Пробационен съвет с район на действие Районен съд – гр. Добрич, за замяна на остатъка от 1 година 2 месеца и 19 дни от наложеното на 37-годишния Пламен М. Н. от Добрич наказание пробация с лишаване от свобода.



На 24.02.2010 г. Районен съд -  Добрич, го е признал за виновен за това, че на 02.12.2009 г. в сградата на Първо РУП на МВР гр. Добрич е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено със съпротива срещу орган на властта. Наложени са му пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 2 години, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа за 1 календарна година.         Наказанието било приведено в изпълнение на 09.09.2010 г. През месец януари 2011 г. Пламен Н. започнал да нарушава изпълнението на трите пробационни мерки, а на 04.04.2011 г. ги преустановил. До 09.02.2011 г., той изработил 117 часа обществено полезен труд в Основно училище „Йордан Йовков”.

По искане на Пробационната служба му била направена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че страда от органично разстройство на личността, но е в състояние да разбира свойството и значението на извършеното от него и да ръководи постъпките си, и няма болестна причина, която да нарушава тази му способност.

Предвид това и за да бъдат защитени интересите му, Окръжен съд – Добрич, назначи днес служебен защитник на Пламен Н.

Той обясни пред съда днес, че спрял да изпълнява пробационните мерки, защото  му пречели да работи като дърводелец.

Представителят на Пробационния съвет събощи днес, че Пламен Н. е посочвал повече физически, отколкото психически причини за допусканите пропуски. Многократните опити на пробационните инспектори да му въздействат при посещения у дома му, останали безрезултатни. Затова предлагат да се зачете времето, през което е изпълнявал наказанието и се замени остатъкът с лишаване от свобода.

Представителят на прокуратурата подкрепи искането като 2 дни пробация се заменят с 1 ден лишаване от свобода.

Адвокатът на подсъдимия заяви, че предложението е неоснователно, тъй като подзащитният му има здравословни проблеми и те в някаква степен са ръководели поведението му. Затова би следвало да му се даде още една възможност да продължи изпълнението на пробационните мерки.  

Окръжен съд – Добрич, ще се произнесе в 30-дневен срок. 

Пламен Н. има средно образование, не работи, не е семеен, осъждан е.

 

06.07.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разгледа предложение за замяна на наказание пробация на 37-годишен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди