изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:03 EET
И В ДОБРИЧ ЖАЛБИТЕ ВЕЧЕ ON-LINE    
ОбществоЖителите на Добрич заедно с още живеещи в други 8 общини - Пловдив, Бургас, Ловеч, Гоце Делчев, Белоградчик, Русе, Плевен и Варна вече имат възможност да алармират за проблемите си по интернет, съобщи агенция КРОСС.

Всеки, който иска да се оплаче от нещо в съответните населени места, може да го направи на сайта www.aktiven.bg, добавят от агенцията, като поясняват, че на сайта потребителят попада на карта, на която с кликване може да посочи дори точен адрес, след което трябва да посочи за какво точно е оплакването му.
Ако разполага със снимка, има възможност също да я добави. Жалването може да е предизвикано от счупена пейка, опасна сграда, висящи кабели, изчезнал капак за шахта, улична дупка, неработещо улично осветление и всичко, което е впечатлило будна гражданска съвест. В съответната община жалбата ще се препраща към служител, който е длъжен да отговори. Сигналите и отговорите са видни за всеки, който се е регистрирал на сайта. Системата дава възможност за приоритетна обработка на определени сигнали в зависимост от типа нередност. Подалите сигнал, могат не само да наблюдават статуса му на уеб сайта, а и да получат e-mail относно извършените дейности за отстраняване на дадената нередност. Реализацията на проекта се осъществява безвъзмездно от ЕСРИ България като част от глобална инициатива на ESRI Inc. Партньори са НСОРБ и Български съвет за устойчиво развитие.
 


Сходни връзки

И В ДОБРИЧ ЖАЛБИТЕ ВЕЧЕ ON-LINE | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди