изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:50 EEST
"АЗБУКА НА ОБЩУВАНЕТО"    
ОбществоСтартира реализирането на проекта "Азбука на общуването" в Териториална организация на глухите, съобщи председателката Петя Митева. Инициативата е финансирана от община Добрич. В проекта е заложено обучението на десет души, от които една част са служители в административни институции, а другите - близки на слухоувредени.


Участниците ще преминат обучение в рамките на 80 академични часа по начално ниво на ЖМЕ /жестомимичен език/.В края на обучението ще се проведе изпит и ще им бъдат връчени сертификати, които ще им позволят в бъдеще да продължат с усъвършенстване познанията си по този начин на общуване. Целта на този проект е продиктувана от необходимостта да има подготвени служители в институции, които имат контакти със глухи хора, а те  не са малко в Добрич и областта, подчерта П. Митева и добави: "Убедени сме, че това ще подобри обслужването на тази специфична група хора, което ще е голяма крачка напред в процеса на тяхната интеграция в обществото. Именно достъпната информация и адекватно обслужване, ще накара тези хора да се почувстват равноправни граждани , които наред със всички останали се трудят, грижат се за своите семейства и се борят с предизвикателствата на живота. От името на всички тях искам да благодаря на община Добрич, че подпомогна реализирането на този проект. Също така изказвам благодарност на служителите от Общинската служба и Дирекция социално подпомагане, които се включиха в това обучение, като жертват от личното си време.
 


Сходни връзки

"АЗБУКА НА ОБЩУВАНЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди