изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:51 EEST
ОТКРИХА ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ    
НовиниТой е реализиран по съвместен проект на Международния колеж и ХобиСклуб


В сградата на ВУМК вчера се състоя официалното откриване на Център за социално включване. Той е факт по линията на проекта "Иновативни услуги за социална и икономическа интеграция на хора с увреждания в общините Добрич и Добричка", реализиран от "Международен колеж" ООД и неправителствената организация "ХобиСклуб". В реализацията му ще бъдат включени 105 лица - хора с увреждания и членовете на техните семейства, като 70 от тях ще участват в организираните обучения. В края на курса успешно участниците ще получат Удостоверение за придобито професионално обучение по част от професия "Сътрудник в малък и среден бизнес". Проектът се финансира от Европейския социален фонд и Република България.
В новооткрития център хората с увреждания ще могат да развиват музикалните си дарби и да изготвят звукозаписи  със съвременна техника. Напълно безплатни са и другите услуги на Центъра за социално подпомагане във висшето училище в Добрич. В компютърен кът хора със зрителни увреждания ще ползват Интернет самостоятелно. Шест компютърни конфигурации и едно мултифункционално устройство, снабдени с програмата SpeechLab, ще ги улесняват да влизат във виртуалното пространство.
В Кът за повишаване на квалификацията ще се провеждат групови и индивидуални занимания и консултация на хора с увреждания. В Библиотечен кът, снабден с учебна литература по бизнес предприемачество, учебни помагала и фонотека с учебна и развлекателна литература хората с увреждания ще могат повишават знанията и уменията си. На разположение на хората със зрителни увреждания ще бъдат "говорещите" учебници в сферата на предприемачеството.
"Нашето висше училище извършва множество дейности, но този проект е един от най-важните за нас. С откриването на този център ставаме все по-модерно място за обучение и се отваряме за все повече хора." - каза доц. д-р Тодор Радев.
Координаторът на проекта - Павлина Алексиева допълни, че всички хора с увреждания от Добрич могат да се възползват от услугите центъра безвъзмездно след като се регистрират в специално създадения офис в сградата на Международен колеж. Г-жа Алексиева добави още, че за всички, които се включат в дейностите на центъра има предвидено и изхранване.
 


Сходни връзки

ОТКРИХА ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди