изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:53 EEST
ПЪРВА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ БАЛЧИШКИ АВТОР- ГЕНАДИ ГАВРАИЛОВ    
КултураБалчиклията Генади Гавраилов откри първата си изложба- живопис в Художествената галерия в Белия град, съобщиха оттам. Авторът е роден през 1980 г. в Балчик. Започва да рисува още в детските си години. Учи в СОУ „Христо Ботев” и СПТУ гр. Балчик. Предпочитанията му са предимно в областта на пейзажа. Твори върху платно, дърво в техника акрил, акварел и маслени бои.

В настоящата изложба представя 44 свои платна. Те са предимно морски пейзажи, пейзажи от Балчик и Двореца и няколко натюрморта. Той говори за себе си като непрофесионалист- любител, може би заради липсата на академично художествено образование. Но затова пък картините му носят елементи на като че ли малко забравено днес съзерцание и смирение. Те са ярки, живи, излъчват хармония и равновесие. Г. Гавраилов черпи вдъхновение от родния си град и морето- в платната си открива безкрайните превъплъщения на морето, играещите цветове и отблясъци на водата, пресъздава динамиката на бурното море, на откритите хоризонти и силата на морската стихия. В картините му присъстват скалите и разбиващите се в тях вълни, слънцето, отразяващо се във водата, рибарските лодки и кораби. Има усещане за светлина, въздух и пространство. Омагьосва ни мистиката на залеза и изгрева на слънцето, което сякаш „запалва” цветовете. В платната му няма едри мазки, той обръща голямо внимание на детайла, за да ги направи още по- въздействащи. Липсват и човешки фигури, които биха смутили спокойствието и единението ни с природата.
 


Сходни връзки

ПЪРВА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ БАЛЧИШКИ АВТОР- ГЕНАДИ ГАВРАИЛОВ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЪРВА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ БАЛЧИШКИ АВТОР- ГЕНАДИ ГАВРАИЛОВ
Автор: Anonymous да 2011-07-06 @ 19:08 EEST
Поздравления и още много успехи!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди