изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:24 EEST
РЕМОНТИРАТ ФУТБОЛНАТА АРЕНА В БАЛЧИК    
СпортДокъде е стигнала работата по реконструкцията на градския стадион?

С този въпрос, който вълнува много балчиклии, бе потърсен техническия ръководител на обекта Запрян Славов.
Готови са основите на хотелската част и мултифункционалната зала, информира той. Има доста неща, които излизат допълнително в процеса на работа, но това е неизбежно, допълни Славов. Наложило се да се изгражда подпорна стена с габиони. Стадионът ще има четири пилона, високи по 25 метра с по 16 осветителни тела. Всеки фундамент е около 40 куб. м, или около 100 тона бетон, каза техническият. Това било най-сигурният начин за осветление, тъй като метеорологичните условия на стадиона били екстремни – получава се завихряне от вятъра, поясни той.
В началото на юли започна работата по трибуните. В първия етап от проекта е предвидено изработването на част от тях. Славов информира, че трябва да се монтират пилоните и осветлението. Фирмата ще отправи предложение до кмета за изграждане на всички трибуни още в първия етап, а след това да се започне работа по терена. Причина за това е, че има само един подход към стадиона и след като се направят дренажите, не трябва да се минава с машини върху тях. Неудобното за работа по стадиона е, че няма втори подход, подчерта техническият ръководител на обекта.
В края на октомври трябва да приключи работата по първи стадий, който предвижда завършване на терена, част от трибуните, изграждане на първите етажи на хотелската част и на мултифункционалната зала, информира Славов. Най-добре е двата етапа да се обединят, но това е въпрос на финансиране и Общината трябва да реши дали може да го направи, допълни той.
Почти постоянно любопитни граждани влизали в строителния обект, някои дори водели децата си. Тук работят машини и от съображения за сигурност достъпът на външни лица е забранен, подчерта техническият ръководител. Той добави, че работата на обекта се предава с камери и всеки може да гледа онлайн какво се прави чрез сайта на фирмата изпълнител.
 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ФУТБОЛНАТА АРЕНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди