изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:00 EEST
Стреляха по колата на съдия във Варна    
Ред и сигурностВъв връзка с нападението от 07.07.2011 г. срещу автомобила на съдия Димитър Димитров от Районен съд – Каварна, ръководството на Окръжен съд – Добрич и на Районен съд – Каварна, заявява безпокойството и възмущението си от това посегателство.

Съдиите от двата съда изразяват подкрепа и съчувствие към 38-годишния си колега. „Надяваме се, в най-скоро време да бъде установен извършителят и причината за нападението, коментира председателят на Окръжен съд – Добрич Енчо Енчев. Двете съдилища ще окажат необходимото съдействие на органите на реда за изясняване на случая.

         Съдия Димитър Димитров работи в Районен съд – гр. Каварна, от 2006 г., а преди това е бил следовател в Окръжна следствена служба – гр. Варна.

         В Районен съд – Каварна, той гледа предимно наказателни дела. За 07.07.2011 г. са били насрочени за разглеждане от него 6 наказателни и граждански дела.

 

Стреляха по колата на съдия във Варна

 

Неизвестен извършител е стрелял по автомобила на 39-годишен съдия във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

Сигналът е получан тази сутрин в 7.55 ч. от самия магистрат. Той бил паркирал колата си - "Фолксваген Голф", пред дома си на улица "Г. Кръстевич".

Около 1 часа чул звуци, които му приличали на изстрели, но не реагирал. Видял, че по колата му е стреляно, когато тръгвал за работа сутринта. При огледа на местопроизшествието е установено, че по автомобила има двайсетина попадения от сачми. Установен е калибъра на използваното оръжие.

По информация на Дарик радио магистратът е Димитър Димитров, който е съдия в Каварна.

По-късно говорителят на ОДП-Варна Калинка Пенчева съобщи, че във връзка със стрелбата е задържан 30-годишен мъж, който е съсед на съдията е не е криминално проявен. В момента се установява дали е стреляно с цел сплашване или стрелбата е била напосоки и случайно е улучила колата на магистрата.

Последна актуализация в 16.01 ч.

 

 


Сходни връзки

Стреляха по колата на съдия във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди