изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:14 EEST
Алексей Петров кандидат за президент с Душана Здравкова    
Политика Обвиненият за лидер на "Октопода" Алексей Петров официално влиза в битката за държавен глава. Той ще се кандидатира за президент в двойка с подалата оставка съдийка Душана Здравкова.  Това стана ясно от официално съобщение на група граждански сдружения и Инициативен комитет "Единение и екипност", които номинират двамата за вота през октомври.

Алексей Петров и Душана Здравкова настоятелно призовават президента да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, се казва в информацията до медиите. Като причина за това се посочва "заплахата от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията, вследствие на грубата намеса на изпълнителната власт в съдебната система, а също и опасността от задълбочаване на икономическата криза, причинено от недопустимата намеса на правителството в пазарните процеси".

Бившият съветник в ДАНС, който в момента е клиент на прокуратурата, обяви още преди месеци, че се кани да участва в битката на президентските избори. Тогава обаче той заяви, че не е решил окончателно дали лично ще се кандидатира за държавен глава, като уточни, че със сигурност би го направил, ако Бойко Борисов бъде избраникът на ГЕРБ.

От Съюза за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е Петров, коментираха, че вчера той е подал молба за платен отпуск до края на октомври, предаде News.bg.

Душана Здравкова пък, която беше съдийка във Варна, напусна съдебната система на 2 юни в знак на протест срещу назначението на близката до министър Цветан Цветанов Владимира Янева за председател на Софийски градси съд. Здравкова, която в периода 2007-2009 година беше евродепутат от ГЕРБ и е един от основателите на партията, веднага бе поканена в екипа на Алексей Петров.

dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров кандидат за президент с Душана Здравкова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди