изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:59 EET
ЛУМОС ОТЧЕТЕ 1 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ    
ОбществоФондация "ЛУМОС България" и посолството на Великобритания в София организираха вчера представяне на дейността на фондацията и постигнатите резултати една година след началото на работата на ЛУМОС в страната, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Сред официалните лица на събитието бяха министър Тотю Младенов /МТСП/, министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев, заместник-министри, представители на агенции, институции, неправителствени организации. Добрич също участва в проявата, като се представлява от зам.-областния управител д-р Катя Ганова. Вече една година фондация "ЛУМОС България" оказва подкрепа на правителството и Държавната агенция за закрила на детето в осъществяване на процеса на деинституционализация на услугите за деца в България и развива демонстрационни модели на деинституционализация в областите Варна и Добрич. Програмата предвижда презентации на дейността на фондацията, дискусия по новите услуги и модела на деинституционализация на услугите за деца, развиван от ЛУМОС. Поканата към ресорния зам.-областен управител д-р Катя Ганова, е аргументирана с нейната изключителна активност през целия едногодишен период, през който фондацията работи по пилотен проект с област Добрич в сферата на деинституционализацията. Припомняме, че неотдавна делегация от Добрич посети Великобритания със съдействието на фондацията, където имаха възможност да се запознаят нагледно с предлаганите услуги в тази сфера.
 


Сходни връзки

ЛУМОС ОТЧЕТЕ 1 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди