изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:33 EET
АЛБЕНА ПОСРЕЩНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ"    
ОбразованиеДепутати от руския парламент споделиха своя опит за развитие на младежта. От 6 юли отново в Перлата на българското Черноморие - Албена, среща си дадоха участниците в тазгодишното издание на фестивалната програма "Приятели на България". За пореден път се проведе и състезателната програма, като днес на официална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените. С отличията на областния управител на област Добрич тази година ще бъдат наградени Дарина Стаматова и Стела Бахчеванова при ОМЦ "Захари Стоянов", ръководителки на ателие "Стела и Дара", както и Ивелина Николова и Емилия Маринова от ЦДГ "Първи юни" № 17.


В рамките на тазгодишната програма се проведоха и работни срещи, посветени на извънкласната и извънучилищна дейност; концерти, демонстриращи резултатите от добрите практики; обмяна на опит между образователни структури от цяла България, Министерство на образованието, младежта и науката и Синдиката на българските учители. Вчера българските педагози и специалисти имаха възможността да се запознаят с политиката за развитие на младежта в Русия, която бе представена от председателя на Комисията за развитие на младежта в парламента на Руската федерация - Дума, Владимир Жидких. Пред присъстващите Жидких сподели, че в Русия има създадено макар и само от три години нарочно министерство, което се занимава изключително с развитието на младежта. "Ние инвестираме в бъдещето на страната още от най-ранна възраст. Целта е да открием таланти и да им помагаме. Във всеки университет държавата финансира лаборатории и центрове за извършване на иновативни проучвания, като в рамките на 3 години не се иска данък от тези центрове" - каза още Жидких. Той добави още, че ежегодно президентът връчва стипендии на млади хора за научни и иновационни идеи. "Тази година 5 300 млади хора получават по 2 хил. долара месечно такива стипендии. Отделно 4 хиляди деца получават ежемесечна стипендия от по 1000 долара за успехи в регионални олимпиади" - добави Жидких. От своя страна директорът на фестивалната програма Цветан Иванов сподели, че работата с младежта е професия. Той е категоричен, че в страната ни трябва да има отделно министерство, което да се занимава с това - политика за развитие на младежта. "Ние нямаме нито специалисти, нито база, нито пари и всичко това води до днешната ситуация - намаляване качеството на образование, стремеж на младите хора да напуснат страната" - казва Иванов.
За първа година, в рамките на Програма "Приятели на България", освен изяви в направление "Изкуства" се организират и спортни лагер-школи.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОСРЕЩНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди