изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:38 EEST
ИСКАТ ЗАТВОР ЗА ПСИХИЧНО БОЛЕН, БУЙСТВАЛ В ПОЛИЦИЯТА    
НовиниОкръжният съд в Добрич е разгледал предложението на Пробационен съвет за замяна на остатъка от година 2 месеца и 19 дни от наложеното на 37-годишния Пламен Н. от Добрич наказание пробация с лишаване от свобода. 

На 24.02.2010 г. Районният съд в Добрич го е осъдил за това, че на 2 декември 2009 г. в сградата на Първо районно управление на МВР в Добрич е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. При това е оказал съпротива на полицията. Наложени са му пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 2 години, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа за 1 календарна година.  Наказанието било приведено в изпълнение на 09.09.2010 г. През януари тази година Пламен започнал да нарушава изпълнението на трите пробационни мерки. На 4 април ги преустановил. До 9 февруари той е изработил 117 часа общественополезен труд в основно училище „Йордан Йовков”.
По искане на Пробационната служба му била направена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че страда от органично разстройство на личността, но е в състояние да разбира свойството и значението на извършеното от него и да ръководи постъпките си, и няма болестна причина, която да нарушава тази му способност. За да бъдат защитени интересите му, Окръжният съд му е назначил служебен защитник. Той обясни пред съда, че спрял да изпълнява пробационните мерки, защото  му пречели да работи като дърводелец.
Представителят на Пробационния съвет е съобщил, че Пламен е посочвал повече физически, отколкото психически причини за допусканите пропуски. Многократните опити на пробационните инспектори да му въздействат при посещения у дома му, останали безрезултатни. Затова предлагат да се зачете времето, през което е изпълнявал наказанието и се замени остатъкът с лишаване от свобода.
От прокуратурата подкрепили искането като 2 дни пробация се заменят с 1 ден лишаване от свобода. Адвокатът на подсъдимия заяви, че предложението е неоснователно, тъй като подзащитният му има здравословни проблеми и те в някаква степен са ръководели поведението му. Затова би следвало да му се даде още една възможност да продължи изпълнението на пробационните мерки. 
Предстои съдът да се произнесе в 30-дневен срок. 
Пламен Н. има средно образование, не работи, не е семеен, осъждан е.
 


Сходни връзки

ИСКАТ ЗАТВОР ЗА ПСИХИЧНО БОЛЕН, БУЙСТВАЛ В ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди