изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:47 EEST
Алексей Петров: Цветанов е опасен за България    
ПолитикаС Душана Здравкова искаме да предложим друг, различен модел за различно устройство, което да доведе до по-добър живот.  Това каза пред БНР Алексей Петров, обявен за глава на "Октопода", кандидат за президент.  Той поясни, че е ангажиран дълги години с политиките на сигурността и икономика, и спорта и не е проявявал досега интерес към голямата политика. "Страховете на господин Борисов ме изстреляха на тази политическа писта и тези страхове ми организираха този грандиозен арест.

Премиерът не разбира от управление в сигурността и икономиката. Опълчих се на високите лихви, защото те обричат малкия и средния бизнес, който вече половината е ликвидиран. Занимавам се с политиката на малкия и средния бизнес повече от 15 години. Мисля, че съм един от най-проверяваните хора и не мисля да занимавам хората с това какъв е бизнесът ми", уточни Петров.

Той каза, че преди десетина години е излязъл от бизнеса и е започнал да се занимава с консултантска дейност, която осъществява лично и последователно. "Репресията, която беше осъществена в икономически план, не ме засегна, но засегна мои близки, приятели, членове на ССИ от стила на прилагането на сигурност на вътрешния министър, разбирайки сигурността като саморазправа и административна репресия. Страхът се настанява навсякъде и повсеместно, хората са репресирани. След ликвидирането на малкия и средния бизнес се прекърши гръбнакът на икономиката в България", категоричен бе Петров.

За името "Октопод", Петров коментира, че си го обяснява заради способността му да върши много неща едновременно и да се справя качествено с обществените си ангажименти.

"Нямам обяснение защо този човек (бел.ред. – Цветан Цветанов) ме е кръстил така, това го отдавам на мащабност на пропагандата към обществото да ми монтира друга биография", заяви Петров. Поведението на Цветанов е опасно за България, подчерта той. Трябва да се обърне внимание на протестите тези дни - на Съюза на съдиите, БХК, адвокатския съвет. Бих приел като председател на предизборния щаб квалификациите на Цветанов като предизборна нападка", каза Петров.

На въпрос за това дали има връзка между кампанията на Петров и тази на Меглена Кунева, Петров отговори, че това са конкурентно политически трикове. "Ние имаме ясна визия за бъдещото развитие, за бъдещата работа. Да се направи последен опит да се стигне до различен модел. С госпожа Здравкова искаме да се състезаваме с идеите за бъдещето на България, това не е модно ревю, за да се състезаваме с фейса на нашите конкуренти. Нека да се състезават целите, след това възможностите на хората и техните качества. В областта на икономиката и правосъдната система смятаме, че сме по-конкурентоспособни, посочи Петров.

Винаги съм се мотивирал при тежки кризисни ситуации, арестът ми помогна да погледна по друг начин на живота. Имах време, освен за размисли и да понапиша доста неща. Искам да изведа от това само ползи и нямам намерение да се представям като жертва пред хората", каза в заключение Алексей Петров. dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Цветанов е опасен за България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди