изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:38 EEST
"АСАМБЛЕЯ 2011" ДИСКУТИРА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО В ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН    
НовиниВ петък във Варна се проведе Генералната Асамблея на Комисията за Балканите и Черно море, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. В рамките на форума бе организирана конференция под наслов "Черноморско регионално сътрудничество". Гост на събитието бе зам.-областният управител Тодор Георгиев.

В рамките на проявата са дискутирани въпроси, свързани с регионалната политика, устойчивото развитие, транспорта, селското стопанство, рибарството и други дейности, свързани с потребностите на съответните региони. Балканската и Черноморска комисия е част от вътрешната структура на Конференцията на периферните и морски региони на Европа, която включва шест географски комисии, съсредоточени около моретата в пределите на ЕС - Островна, Атлантическа, Средиземноморска, Балтийска, Комисия за Северно море, Комисия за Балканите и Черно море, като по този начин инициира и подпомага съвместни проекти между регионите, споделящи общи проблеми.
В Балканската и Черноморска комисия членуват 30 региона от Гърция, Турция, Румъния, България, Хърватия, Украйна със специалното партньорство на региони от Сърбия, Грузия и Молдова. Членове от България са областите Варна и Бургас, а Асоциацията на българските черноморски общини е със статут на наблюдател. 
Бе проведена Кръгла маса, посветена на сътрудничеството в Черноморския регион, Политиките на ЕС в Черноморския регион, Черноморската стратегия и ролята на регионите в нея, Новата европейска политика на добросъседство, приоритети в дейността и избор на ново ръководство на Балканската и Черноморска комисия. Домакин бе областният управител на Варна.
 


Сходни връзки

"АСАМБЛЕЯ 2011" ДИСКУТИРА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО В ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди