изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:48 EEST
Цистерна с химикали се обърна в Дебелец    
Новини

Евакуирани са 350 души, настаняват ги в Търново и Килифарево. Цистерна се е преобърнала и е препречила пътното платно на пътя Килифарево – Велико Търново, в района на Дебелец. Инцидентът е станал тази нощ . Получил се е теч и има опасност за образуване на отровен облак. По предварителни данни в 20-тонната цистерна има стирен, съобщиха от пресцентъра на МВР.



На място са изпратени пет екипа на пожарната служба и полицията във Велико Търново. Предприети са мерки по ограничаване достъпа до мястото на инцидента в радиус 150-200 м. и е спряно движението на автомобили. Създадена е организация за извършване на замервания на вредностите и се следи посоката на вятъра.

Отчетени са вредни емисии в атмосферата. До момента са евакуирани 350 човека. Първо са евакуирани 51 деца от детския дом в Дебелец, като 20 от тях са бебета. Създадена е организация за настаняване на евакуираните хора в обществени сгради във Велико Търново и Килифарево.

На мястото на произшествието работят 3 пожарни автомобила, 1 аварийно-спасителен автомобил и 1 автомобил за химическа защита с 17 пожарникари и 10 автомобила с полицаи. Дейностите по неутрализиране на замърсяването продължават с обливане на цистерната с пяна. Изпратена е оперативна група от пожарната служба в София.

Веществото в цистерната е изключително отровно. Водачът на ТИР-а е турски гражданин. Полицията предлолага, той е заспал на волана. Предизвикал е катастрофата, в резултат на което е излязъл от пътя и на 30-40 метра се е влачил по тревната площ. В резултат на инцидента е предизвикано изтичането на веществото.

В момента течът на цистерната е спрян. Властите препоръчват хората да напуснат незабавно мястото на инцидента. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Цистерна с химикали се обърна в Дебелец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди