изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:49 EEST
18 Г. ЗАТВОР И 150 БОНА ЗА ТЕЖКО ПОСТРАДАЛ ПРИ ГРАБЕЖ    
НовиниПотърпевшият е починал две години след инцидента в резултат на получената черепно-мозъчна травма

Наложената от Окръжния съд в Добрич присъда от 18 години затвор, наложена на 42-годишният Живко Желязков, влезе в сила, съобщават от пресцентъра на съда. Той е признат за виновен, че на 1 декември 2009 г. в Добрич е откраднал 200 лв. от 54-годишен служител на газстанция, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с опит за убийство. Съдът го осъди да заплати на пострадалия обезщетение от 150 000 лв. ведно със законната лихва от датата на извършване на деянието.
На 21 юни тази година Върховният касационен съд е оставил в сила решението на Апелативен съд – Варна, с което потвърждава изцяло присъдата на Окръжен съд – варна. Върховните магистрати приемат за неоснователно и оплакването за явна несправедливост на наложеното на Желязков наказание. Те отчитат причинените на пострадалия повече от една тежки телесни повреди, довели до смъртта му 2 години по-късно. Черепно-мозъчната травма, която е 54-годишният е получил при инцидента, освен че е сред причините за смъртта му, го е лишила от възможността за активен съзнателен живот, какъвто преди това е водил. Като има предвид жестокостта в опита му да умъртви пострадалия, съдебният състав на ВКС намира, че наложеното наказание е по най-благоприятната за осъдения алтернатива, не е определено за максималния предвиден в нея срок, и се явява по-скоро снизходително, отколкото неоправдано завишено.
ВКС посочва, че несправедливост не е налице и в размера на присъденото от Окръжен съд – Добрич, в полза на пострадалия обезщетение за неимуществени вреди и то е напълно оправдано от продължителността и интензитета на страданията, които 54-годишният мъж е търпял до края на живота си.
 От пресцентърът на Окръжния съд припомнят, че на 1 декември 2009 г. 54-годишният служител на газстанцията е бил на смяна през деня и е поел и нощното дежурство на свой колега. Около 18 ч. Живко Желязков спрял автомобила си в близост до газстанцията. В този момент нямало клиенти, пострадалият бил в помещението, където на бюрото проверявал събрания оборот. Подсъдимият го нападнал и започнал да го удря, включително с масивен мраморен пепелник. Пострадалият паднал на пода, а Желязков продължил да го удря. Нападателят взел 200 лв. от парите, които при падането на 54-годишния се пръснали в помещението. Пострадалият бил намерен от клиент, който видял мъж да излиза от помещението и да се качва в автомобила си, но никой не излязъл да го обслужи. Желязков стигнал с автомобила до улицата, където живее, преоблякъл се с дрехи, които носел в колата, и се прибрал. Той дал на жена си 200 лв., като обяснил, че са му платили заплата.
Три съдебно-медицински експертизи показват, че 54-годишният е получил фрактура на черепа, тежка контузия на мозъка, пневмоцефалия, и други тежки травми по главата, множество ожулвания и кръвонасядания по крайниците и гърба. Въпреки многократните оперативни интервенции той е останал 100% инвалид до края на живота си. Вещите лица заключават, че причина за това са нанесените му около 5 до 10 удари. Два-три от тях са нанесени по главата с предмет с голяма маса и със значителна сила.
 


Сходни връзки

18 Г. ЗАТВОР И 150 БОНА ЗА ТЕЖКО ПОСТРАДАЛ ПРИ ГРАБЕЖ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
18 Г. ЗАТВОР И 150 БОНА ЗА ТЕЖКО ПОСТРАДАЛ ПРИ ГРАБЕЖ
Автор: Anonymous да 2011-07-11 @ 19:17 EEST
на този и това му е малко затри човека ........
18 Г. ЗАТВОР И 150 БОНА ЗА ТЕЖКО ПОСТРАДАЛ ПРИ ГРАБЕЖ
Автор: Anonymous да 2011-07-11 @ 22:50 EEST
Малко му е! Казват че смъртното наказание било скъпо, аз ще си закупя куршум и ще гръмна безплатно за държавата такъв изрод. Ако Б.Б. прояви интерес насреща съм напълно безплатно ще е за България!Язък за човечеца не познавам починалия мир на душата му!
18 Г. ЗАТВОР И 150 БОНА ЗА ТЕЖКО ПОСТРАДАЛ ПРИ ГРАБЕЖ
Автор: Anonymous да 2011-07-12 @ 00:31 EEST
Хи хи. Ето и кандидати за палачи се появиха. Обаче е добре да проучите професията. Колко полудели, колко с нормални семейства... Те така.... Щял да вземе куршума и хоп. То тъй става - "хоп". Ами ако тебе някой те "хопне"? Ей тъй на, щото не му се харесваш?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди