изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:53 EEST
КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА В КРУШАРИ    
НовиниСпоразумение за финансиране на проект „Комплекс за социални услуги за деца от 0 до 7 години и техните семейства” е подписал в Министерството на труда и социалната политика кметът на Крушари Добри Стефанов, съобщиха от кметството.

Проектът е на стойност 377 486 лв. В него са включени два компонента – инфраструктурен и предоставяне на услуги. В рамките на инфраструктурната част ще бъдат реновирани две общински сгради. В едната ще се предоставят индивидуални и групови консултации на родители от рискови социални групи, родители, които срещат проблеми при отглеждането на децата си, ще се провеждат обучения на бъдещи родители, както и работа с родители, които неглижират грижата за своите деца.
През април Общинския съвет в Крушари взе решение за освобождаване от такса при посещения в ЦДГ на деца на възраст 5-6 години, ако родителите им не са отказали участие в мерки за социално включване. Една от мерките за включване е именно участието в дейностите на новия комплекса. Услугите няма да се предоставят само на рискови групи от Крушари. В рамките на проекта ще работят и мобилни екипи от специалисти, които ще посещават всички населени места в общината по график и при необходимост.
Във втория обект по проекта се предвижда да бъдат ремонтиран, обзаведен и оборудван Кабинет за превенция на детското здраве. В него бъдещи майки, родители на деца до 7-годишна възраст ще бъдат консултирани от педиатри, физиотерапевт, психолог по проблеми, свързани с детското здраве. В рамките на проекта, който е с продължителност 24 месеца, са предвидени два пъти годишно провеждане на профилактични прегледи на всички деца от общината, които са от посочената целева група.
Интерес за по-големите деца ще представляват разписаните дейности в групите на летните училища за деца и родители, подготовката за равен старт в училище при използването на интерактивни методи за изучаване на български език за деца, за които той не е майчин език и много други дейности.
 


Сходни връзки

КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди