изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:48 EEST
КРАДЕЦ НА МЕТАЛИ ОСТАВА В АРЕСТА    
НовиниОкръжният съд в Добрич е потвърдил мярката за неотклонение, наложена на 43-годишния Живко Д. Янк. от Добрич и той остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на съда.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив е разрушил здрава ограда и като е използвал ножица за арматурно желязо е задигнал 15 м телена оградна мрежа, 2 метални порти и една метална врата от имота  на добричлия. За това той е имал предварителен сговор с 38-годишен добричлия. Това е станало в района на лозята на село Бранище. Същия ден в лозята на с. Бранище той е откраднал и метална порта от друг имот.
 На 04.07.2011 г. Районен съд – Добрич му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която Живко е обжалвал. Той е поискал тя да бъде изменена в по-лека. Адвокатът му посочил пред съда, че участието му в престъплението се ограничавало в предоставяне на лична карта в пункт за продажба на отпадъци. Според защитника,  Живко не е знаел откъде са взети въпросните вещи.
 Представителят на Окръжната прокуратура е настоял съдът да остави без уважение жалбата. Държавното обвинение счита, че е налице обосновано предположение за авторството на Живко на престъпленията, за които е привлечен да отговаря. Престъплението е извършено при опасен рецидив и това обстоятелство обосновава опасността, той да се укрие или да извърши друго деяние. Срещу него се водят други досъдебни производства и са събрани лоши характеристични данни. Всичко това, според прокуратурата, показва, че единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо Живко е задържането под стража.
 В последната си дума той е помолил за по-лека мярка за неотклонение, тъй като има постоянен адрес и няма намерение да се укрие. Живко е заявил, че има три деца и съпруга, за които трябва да се грижи. Той няма образование, безработен е и е осъждан.
Окръжният съд е потвърдил мярката за неотклонение на Живко като определението е окончателно.
 


Сходни връзки

КРАДЕЦ НА МЕТАЛИ ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди