изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:20 EEST
В АЛБЕНА БЕ СПОДЕЛЕН БЪЛГАРСКИ И РУСКИ ОПИТ ЗА РАБОТА С МЛАДЕЖТА    
НовиниВ курорта Албена приключва ХІІ Международен фестивал на детското творчество, който се проведе от 20 юни до 11 юли. 2 100 деца и младежи пяха, танцуваха и свириха пред жури, включващо изявени представители на българската и руската култура.

Поетът, композитор и изпълнител Михаил Белчев, композиторът Хайгашод Агасян, Сара - Нора Кръстева - прима балерина на Националния театър за опера и балет оценяваха изпълненията на младите таланти от България, Русия, Румъния.
През последната фестивална седмица организаторите от Програма "Приятели на България" проведоха Асамблея на детското и младежко творчество. 120 педагози от цяла България обмениха опит при работа с деца в направление "Изкуства" в семинарната част на проявата. Част от тях представиха дейността си чрез участие на свои възпитаници в два фестивални концерта.
В работната среща бяха представени български и руски политики за развитие на младежките дейности. В нея взеха участие членовете на Комисията по въпросите на младежда и туризма към Съвета на федерациите на Руската федерация, с председател Владимир Жидких, българският депутат, член на 41 - то Народно събрание - Валентина Богданова, Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, представители на Министерство на образованието, младежта и науката и Министерство на културата.
На 8 юли девет институции връчиха награди на участниците в ІV Конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности. Конкурсът се организира по инициатива на Цветан Иванов - управител на МФПДТ "Приятели на България", осигуряващ награден фонд от 7 500 лв. Проявата е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката.
 


Сходни връзки

В АЛБЕНА БЕ СПОДЕЛЕН БЪЛГАРСКИ И РУСКИ ОПИТ ЗА РАБОТА С МЛАДЕЖТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди