изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:08 EET
НЕ ЧАКАЙТЕ, СВЪРЖЕТЕ КАСОВИТЕ СИ АПАРАТИ С НАП    
ИкономикаТериториалната дирекция във Варна, в чийто състав е и област Добрич, се включи в националната кампания на НАП, свързана със задължението на фирмите да свържат касовите си апарати с приходната агенция. Основната й цел е да се улеснят фирмите при спазването на нормативното изискване, да се напомнят сроковете, предвидени в закона, които фирмите трябва да спазят, и да се призоват за по-ранното свързване на фискалните устройства, заявяват от местното подразделение на НАП.

За целта са разпечатани информационни брошури „Не чакайте! Свържете касовите си апарати с НАП!”, които са поставени в салона за обслужване на клиенти - ул. "Независимост" № 7, а и ще се раздават индивидуално от служителите на клиентите, подаващи справки – декларации по ЗДДС. Освен на място, брошурите ще бъдат раздавани и по време на  проверките, извършвани на търговски обекти от инспекторите по приходите. За по-ефективното протичане на кампанията НАП ще потърси съдействието както на държавните институции НОИ и Агенцията по вписване, така също и на браншовите организации, НПО и медиите.
От приходната агенция припомнят, че до 31 август касовите си апарати с НАП трябва да свържат аптеките и дрогериите, регистрирани по ЗДДС. Най-късно до края на ноември т.г.  регистрираните по ДДС търговци на зърно също трябва да изградят дистанционната връзка. За всички останали срокът за свързване на фискалните устройства с приходната агенция е краят на март 2012 година. От агенцията призовават да не се чака крайният срок, а своевременно всеки да се обърне към обслужващата го фирма, откъдето ще може да получи информация дали апаратът, който притежават, подлежи на модификация, за да се свърже с НАП или трябва да се закупи нов.
В помощ на гражданите НАП е разработила още две информационни брошури, които ще бъдат поставени в салона за обслужване в Добрич. Едната от тях третира покупката на нов автомобил от държава-членка на  ЕС и режима на облагане с ДДС на доставката. Другата запознава клиентите с дейността на информационния център на НАП и възможността за използване на тел. 0700 18 700, на който, на цената на един градски разговор за цялата страна, те могат да получат необходимата им данъчна или осигурителна информация.
 


Сходни връзки

НЕ ЧАКАЙТЕ, СВЪРЖЕТЕ КАСОВИТЕ СИ АПАРАТИ С НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди