изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:30 EEST
БЛИЗО ГОДИНА ЗАТВОР ЗА НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА    
НовиниОкръжният съд в Добрич е потвърдил присъдата на Районния съд в Ген. Тошево, с която 45-годишният Мариян Ст. М. е признат за виновен в това, че на 15 юли 2009 г. в района на село Кардам между  143 и 144 гранична пирамиди е излязъл през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

Това той е направил при условията на повторност,  имал е и съучастник.
Съдът в Генерал Тошево го е осъдил на 11 месеца и 20 дни затвор при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип, и му е наложил глоба в размер на 300 лв.
Подсъдимият е обжалвал тази присъда като несправедлива и моли да бъде намален размера му и да се приложи институтът на условното осъждане.
Окръжният съд е извършил цялостна проверка на правилността на присъдата. Той е констатирал, че приетата от съда в Генерал Тошево фактическа обстановка е безспорно установена въз основа на събраните в хода на съдебното следствие доказателства. Направените от подсъдимия самопризнания напълно се подкрепят от събраните в досъдебното производство доказателства.
 Делото в Районен съд – Ген. Тошево, е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие и наказанието на Мариян М. е определено по валидните към момента на деянието 2009 г. норми на този институт. Наложеното му наказание е под най-ниския предел на предвиденото за извършеното от него престъпление – 1 година лишаване от свобода. Въззивният съд намира, че деянието е осъществено от подсъдимия при превес на отегчаващите вината му обстоятелства – лоши характеристични данни, наличие на предишни осъждания и факта, че това деяние е осъществено при условията на повторност и в съучастие с друго лице. Съдът приема, че Мариян е лице с висока обществена опасност и исканото намаляване на размера на наложеното му наказание би било проява на необоснована снизходителност, би се оказало несправедливо и не би изпълнило целите на наказателната репресия.
 Решението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.
 


Сходни връзки

БЛИЗО ГОДИНА ЗАТВОР ЗА НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди