изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-05 @ 11:40 EEST
ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ    
НовиниКонкурс за плакат организира Българско дружество за защита на птиците по проект "Безопасно място за червеногушата гъска".

 Той е на тема „Европейската екологичната мрежа „НАТУРА 2000” - живот в хармония с природата.” Концепцията на плаката трябва да е свързана със следните четири по Натура 2000 места – Дуранкулашко езеро, Шабленски езерен комплекс, Калиакра и Сребърна. В рамките на един от големите си проекти, „Опазване на зимуващата популация на световно застрашената червеногуша гъска”, БДЗП има за цел да популяризира както съхранението на този рядък вид птица, така и на неговите зимни местообитания в Крайбрежна Добруджа – езерата Сребърна, Шабленско и Дуранкулашко и крайбрежието от нос Калиакра до нос Шабла.
Участниците в конкурса са свободни да използват всички изразни средства на плакатното изкуство - илюстрации, колажи, фотографии от района на крайбрежна Добруджа (Шабленско и Дуранкулашко езеро и крайбрежието от нос Калиакра до нос Шабла) или фотоси на птици, растения и др. Може, но НЕ е задължително в композицията да присъства и образа на целевия вид на проекта на БДЗП – червеногушата гъска.
Конкурсът е насочен към аматьори и професионалисти, работещи в областта на плакатното изкуство, както и студенти – плакатисти. Конкурсът е отворен и към всеки друг потенциален участник, който не спада към горните категории но има опит, работи или се изявява в тази или близки до тази сфера. Могат да бъдат заявени до три идейни решения. Конкурсът е явен, а срокът за предаване е 1 септември.
Специална награда на БДЗП – откупуване на авторски права за печат на плаката на стойност 1000 лв. Най-малко десет от най-добрите предложения, включително и награденото, ще бъдат разпечатани на висококачествена хартия и представени на изложба в Зеления образователен център - Шабла. На 24 септември 2011 година, тази изложба ще бъде открита официално от кмета на община Шабла, Красимир Кръстев и председателя на БДЗП, Петър Янков. Изложбата ще бъде показана във Варна и София.
 


Сходни връзки

ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди