изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:39 EEST
БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ ПОМАГАТ НА ПЕНСИОНЕРИ В ПОРТУГАЛИЯ    
ОбществоГрупа български студенти от Варна и Добрич са прекарали десет дни заедно с възрастните обитатели на старчески дом в град Амейра Де Тижо, Португалия. Младежите отишли там със задачата да се запознаят с проблемите на старите хора, да прекарват почти целия си ден с тях, забавлявайки се, хранейки се заедно и разисквайки различни теми от ежедневието на възрастните.


Пътуването им до океанската държава е част от социалния проект - "Младежта предизвиква възрастните", в който студентите от Висше училище Международен колеж вземат участие, заедно с техни връстници от Испания, Португалия, Италия, Франция и Литва. Проектът има за цел да сближи възрастните с по-младите, да възпита младежите в Европа на толерантност към старите хора, като бъдат премахнати бариерите помежду им, информираха от ВУМК.
По време на престоя си българските студенти Давид, Антон, Фериан и Ивелина учили обитателите на старческия дом в Амейра Де Тижо на игри познати от детството на българските младежи, както и на електронните игри Сега , освен това програмата им включвала каране на кану по реката до града и спускане с рапел от височина. За да усетят атмосферата, в която живеят старците, нашите младежи спали на надуваеми дюшеци в старчески дом.
В единия от дните групата младежи от 6 държави били на официално посещение при кмета на португалската област Ниса - Жозе Сантана, който с радост приел инициативата им.
"Старите хора там бяха много весели и усмихнати, посрещнаха ни много топло. Имахме малко затруднения в комуникацията на португалски, но с преводачите ни се справяхме. Някои хора ще кажат, защо не помагаме на възрастните в България, но всъщност участието ни там ни възпитава да се отнасяме към по-възрастните с уважение и да ги третираме като равни. Затова мисля, че това е само началото - натрупахме опит, взехме идеи." - споделя впечатленията си Давид Голант от ВУМК.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ ПОМАГАТ НА ПЕНСИОНЕРИ В ПОРТУГАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди