изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:52 EET
СЪВЕТИ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ЗА РАБОТА В ЖЕГИТЕ    
НовиниПрепоръчително е работниците, които се трудят на открито, да бъдат с дрехи от памук, а фирмите да въведат щадящо работно време. Съветът е на дирекция "Инспекция по труда" в Добрич във връзка с мерките за безопасност по време на горещините.


Нормативно не е въведен специален режим за работа при температури над 30 градуса. Работодателите обаче са длъжни да осигурят по принцип здравословни и безопасни условия на труд, за което по закон носят отговорност. За охлаждане на помещенията и осигуряване на свеж въздух за работниците фирмите трябва да осигурят климатици, вентилатори, сенници и щори. Препоръчително е разликата в температурите на работните и почивните помещения да не надхвърля 10 градуса по Целзий. Поставянето на допълнителни влагоуловители, както и намаляване на източниците на влага пък, води до намаляване на влажността в помещенията. Инспекторите по труда съветват допълнително да бъде осигурени хладна питейна вода и безалкохолни напитки на работещите. Работното облекло също трябва да е подходящо - от памук, да улеснява свободното движение на въздуха и изпаряването на потта.
 


Сходни връзки

СЪВЕТИ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ЗА РАБОТА В ЖЕГИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди