изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:02 EEST
ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БРЮКСЕЛ ГОСТ В ДОБРИЧ    
ЕкологияЗам.-областният управител Тодор Георгиев прие управляващия директор на Институт Формула Европа Надя Гейбриъл

Вчера на посещение в Добрич бе Надя Гейбриъл - управляващ директор на Институт Формула Европа, съобщиха от прессцентъра на областна администрация. Оттам уточняват, че по нейна молба е била приета и се е срещнала със зам.-областния управител Тодор Георгиев. Поводът на визитата е запознаване на ръководството и компетентните експерти от институцията с Проект за Стратегия за развитие на неразвитите райони в община Балчик.
Н. Гейбриъл е отправила покана към областна администрация за определяне на представител, който да участва в обсъждането на Стратегията, с оглед да бъде информиран областният управител и да има поглед върху процеса на взимане на решения в посока  създаването на професионален качествен продукт, който ще доведе до оптимизиране на развитието в района, работната заетост и ефективното усвояване на европейски средства – което се цели с изпълнението на Проекта, съобщават от администрацията. Приетата Стратегия ще бъде изпълнена от Местна Инициативна Група Балчик, като ще се финансира от Програмата за развитие на селските райони. В края на този месец ще се внесе за разглеждане в земеделското ведомство, където ще се конкурира със стратегиите на други региони в страната. Ако спечели, изпълнението й ще обхване периода 2012 – 2013 г. В срещата с Гейбриъл участие са взели и експертите Росен Павлов и Левент Назим.
Институт Формула Европа е организация за стратегическо управление на икономическото развитие, базирана в Брюксел. В проекта участва чрез физическо лице. Мисията му на участието е да проследи "от вътре" един случай на управление на евросредства в България, като този случай ще бъде включен в обучителните му програми.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БРЮКСЕЛ ГОСТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди