изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:23 EEST
ПО ТЕЛЕФОН И ОН-ЛАЙН ПРОВЕРКА НА ЗДРАВЕН СТАТУС    
ИкономикаОт пресцентъра на НАП припомнят, че на сайта на приходната агенция има електронен калкулатор, който автоматично пресмята колко дължим за здравни вноски. За това е нужно само да посетите сайта на адрес www.nap.bg, като не е нужно човек да има електронен подпис.

Чрез услугата могат да се сметнат всички здравни вноски и лихвите към тях от 2000 г. до сега. За да изчислят задълженията си за здраве, клиентите на НАП трябва единствено да маркират месеците, в които са пропуснали да платят вноските си и как се осигуряват – като еднолични търговци, упражняващ свободна професия, земеделски или тютюнопроизводител и т. н. Гражданин могат да проверят безплатно здравния си статус на цената на градски разговор от цялата страна на телефон 0700 18 700, припомнят от НАП. Услугата е напълно автоматична и изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона. Компютърната система извършва справка в реално време и "прочита" по телефона дали проверяващият има непрекъснати здравни права или не. Освен това системата дава данни и за всички месеци и години, за които не са платени здравните вноски. Справката за здравен статус по телефона работи 7 дни в седмицата, 24 часа на ден.
 


Сходни връзки

ПО ТЕЛЕФОН И ОН-ЛАЙН ПРОВЕРКА НА ЗДРАВЕН СТАТУС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди