изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:22 EEST
ОСВЕТЕН БЕ ТЕРМИНАЛЪТ НА ЛЕТИЩЕТО В ЛЕСНОВО    
НовиниВ Лесново се събраха собственици, пилоти и инструктури на малки самолети от целия югоизток на Европа, съобщиха от „Албена” АД, което е собственик на летищата в Лесново и Приморско, което бе и съорганизатор на първия по рода си Балкански авиационен събор.

Най-много са били гостите от Гърция и Израел. Силна е била  и българската група с представители от Долна баня, Ихтиман, Лозен и др. Освен тях самолетите си в Лесново "паркирали" австрийци от Грац и моравци от Бърно. Целта на такова събиране е да се обменят опит и идеи, да се споделят постиженията в гражданската авиация, но и проблемите, обясниха организаторите от "Интерскай", дъщерно дружество на "Албена" АД. Те са използвали случая да направят освещаване на терминала в Лесново.
Съорганизатор на авиосъбора бе Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България. Номерът на председателя й - Свилен Иванов, е бил гвоздеят в програмата на авиошоуто. Той е майстор на спорта по висш пилотаж и успя да направи едни от най-сложите фигури във въздуха.
Самолетът му се е издигал рязко нагоре, след което бързо се е преобръщал и устремявал вертикално надолу. Направил е дори салта напред. В средите на акробатите тази фигура се наричала "Абра кадабра".
Лупинги, пикиране, бойни завои и кубинска осморка показали Цветан Доганов, началник-обучение в летателното училище в Долна баня.
Уменията си във въздуха показали и пилотът на "Робинзон 44" - хеликоптера на "Дарик скай" - Александър Павлов, представителят на "Интерскай" Емил Златев и други български и чужди пилоти. Въпреки жаркото слънце те успели да задържат за повече от час стотиците гости на шоуто с изпънати нагоре шии, за да следят изпълненията им. През останалото време ги развличали духов оркестър, мажоретки и ансамбъл за народни танци.
След присъединяването на България към Шенген ще стане възможно български бизнесмен да излети от Лесново например и след половин час да пие кафе в гръцкия град Кавала. В чужбина регулациите за частните самолети били много опростени. Там те лесно замествали колите.
 


Сходни връзки

ОСВЕТЕН БЕ ТЕРМИНАЛЪТ НА ЛЕТИЩЕТО В ЛЕСНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди