изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:24 EEST
АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА    
НовиниВнезапна проверка на министерството не е открила никакви нарушения на концесията на плажовете в Албена и Златни пясъци. Русалка и Ривиера с актове за неосигурен свободен достъп

За пример на нарочна пресконференция, след извършена внезапна проверка на плажовете по българското Черноморие зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева посочи плажа в Албена, както и този в Златин пясъци. Това съобщава сайтът на регионалното министерство. Проверката е установила общо 179 нарушения, като 41 от тях  са съществени, но те са по-малко в сравнение с миналата година. Проверката за готовността за активния летен сезон по морето е направена в края на юни и началото на юли, а в нея освен експерти от министерство, участие са взели и представители на регионалните дирекции за национален строителен контрол, Морска администрация и общини. Най-често констатираните нарушения са свързани с водно-спасителната дейност, недостатъчен брой спасители, медицинско обслужване, по-големи по площ или повече преместваеми обекти от одобрените, по-малко от 50 % свободна зона за плажуващи и недобро обезопасяване, обобщава директорът на дирекция “Концесиониране” Милен Топалов. По време на извършените проверки е издаден констативен акт за незаконно строителство на плаж "Каварна" - за построена бетонна площадка. Издадени са заповеди за премахване на буни в морето до плажа "Робинзон". Сред несъществените нарушения, установени в хода на проверката, са липса на въже на спасителния плаж, неспазено работно време и други.
Три от проверените плажове са били напълно необорудвани – „Созопол-запад”, „Бяла централен” 1 и „Бяла централен” 4. На два плажа - „Ревиера” и „Русалка”, свободният достъп е бил затруднен, за което са издадени актове. 10-дневен е срокът за отстраняване на констатираните нарушения. В случай, че това не бъде направено ще бъдат наложени санкции, които са процент от концесионното възнаграждение. Последващи проверки ще бъдат правени през целия летен туристически сезон. концесионните или наемните договори.
Зам.-министър Захариева заявява, че без нарушения и в много добро състояние са плажовете на Албена и Златни пясъци. Заедно с тях в списъка на отличниците фигурират още „Слънчев бряг – централен”, „Ривиера”, „Силистар”, „Равда” - Олимпийски надежди и Академия, „Смокиня – юг”, „Китен – юг”, „Дюни” и „Елените”.
Общо 60 са сключените концесионни договори, а 47 са договорите за наем на плажовете. Неохраняемите плажове през тази година са 65, като те с 11 по-малко в сравнение с миналата. Припомняме, че за поредна година без стопани са всички плажове на територията на община Шабла, чиято площ е най-голяма по цялото Черноморие. Основната причина да няма кандидати за стопанисването им е липсата на инфраструктура.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА
Автор: Anonymous да 2011-07-17 @ 20:22 EEST
Психара си плаща на когото трябва!
АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА
Автор: Anonymous да 2011-07-17 @ 22:12 EEST
кой е психаря?
АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА
Автор: Anonymous да 2011-07-18 @ 08:17 EEST
Sigurno za bat Krasi  stava vapros?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди