изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:45 EET
КАВАРНА НАПРАВИ ПОКАЗНО С РОК ФЕСТ 2011    
КултураТази година стадионът привлече младите с групите на новото поколение

Хиляди фенове за поредна година се стекоха в морската рок столица - Каварна, за да се насладят на живо на изпълненията на бандите, участнички във феста. Два дни преди самото начало на разтърсващите концерти множество палатки запълваха поляната в близкия до стадиона парк. Алеята,водеща към централния вход пък, както и в непосредствена близост бе окупирана от търговци, които предлагаха на хилядите любители на твърдата музика бира на корем и вкусна цвъртяща скара. В първия ден на феста два часа преди началото на концерта улиците и алеята към стадион "Калиакра" почерняха от прииждащото мнозинство. Впечатление направи тази година, че освен традиционните попрехвърлили години зад гърба си фенове на твърдата музика, да слушат бандите бяха дошли и много млади и интелигентни хора. Масово около и на самия стадион можеха да бъдат видени компании от младежи до 25 години, които чакаха с чаша бира в ръка появата на изпълнителите на сцената. По традиция и тази година много от любителите на метъла бяха пристигнали от близо и далеч на мотори, а любителите на вятъра в косите се дивяха на паркираните около стадиона мощни возила. Сред тях не липсваха и антики в движение, задължително гарнирани с подходящ атрибут - военна каска.
Въпреки адската жега момчетата от швейцарката банда Dreamshade с появата си на сцената в първия ден нажежиха публиката с думи като "вие сте най-прекрасната публика на света" и "трябва да се гордеете с Родината си". Помитащата енергия на мелодичния им метълкор, забавлява хилядите на стадиона в Каварна, накрая китаристът на бандата спечели бурните овации на хилядите фенове, като отиде при крана за бънджи скокове и полетя шеметно от над 50 м височина. След тях своя принос от сцената за покачването на градуса на настроението на множеството внесоха Katatonia, които публиката приветства изключително сърдечно и именно затова бандата се раздаде от сърце. Познатите у нас Sonata Arctica съвсем развихриха страстите и розов дамски сутиен полетя към сцената. Изпълнителите пък не останаха длъжни - барабанистът на групата окачи дамското бельо на микрофона си. Гвоздеят на първата рок вечер поставиха Paradise Lost, които след своите 90 минути плътно на сцената бяха извикани и два пъти на бис.
Втората вечер стартира със смазващото изпълнение на младите траш метъли от Британия - Sylosis. След тях на сцената се качиха Tiamat, последвани от Moonspell, а хардлайнерите на вечерта Opeth направо размазаха хилядите. Дългогодишни фенове, обиколили не една и две рок сцени споделят, че организацията на Каварна за такива мега концерти е перфектна, като столицата само може да вземе пример как са правят мега събития. Любители на хард музиката са категорични, че младите банди правят по-добри концерти от доказаните имена, като някои от феновете споделиха и приятното си впечатление, че явно това е музика, слушана и популярна от младото ни поколение. Наред с масовата българска реч около и на стадиона можеше да се чуе и скандинавски говор, предвид, че голяма част от участниците тази година в рок-феста са именно скандинавски групи. Не липсваха и румънски фенове. Освен множеството на стадиона до дупка бяха пълни и капанчетата около него, където на бира меломани предпочитаха да се наслаждават на изпълненията на групите.
 


Сходни връзки

КАВАРНА НАПРАВИ ПОКАЗНО С РОК ФЕСТ 2011 | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАВАРНА НАПРАВИ ПОКАЗНО С РОК ФЕСТ 2011
Автор: Anonymous да 2011-07-19 @ 11:14 EEST

Хареса ми. Бях на концерта в петък. Не съм фен на този вид музика, но наблюденията ми са, че стана веселба. Изненадан съм приятно от това, че феновете не са никак агресивни и дори повечето излъчваха неприкрита образованост и интелигентност. Имаше и много хубави фенки на метъла.

Неприятно ме изненада това, че раздаването на автографи беше много мудно, под много силно слънце, а на всичкото отгоре не всички успяха да се срещнат с любимите изпълнители. Въпреки това никой от чакащите на вдигна скандал, не протестира, и не създаде проблем на момчетата от сигурността.  


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди