изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:25 EEST
ДВАМА УБИЙЦИ НА СТАРИЦА ЗАРАДИ 1 ЛЕВ ВЛИЗАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
НовиниВлезе в сила присъдата, наложена от Окръжния съд  Добрич на Силвия Великова и Йордан Йорданов, които бяха признати за виновни, че през юли 2009 г. като съучастници са ограбили от 85-годишна жена като употребили сила 1 лв., блуза и долни гащи на стойност 23 лв., сред което са я убили.

Тогава Силвия е била все още непълнолетна. Йорданов, който е на 51 години ще лежи в затвора 17 лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим в затвор, а вече 19-годишната Силвия е осъдена на 8 години лишаване от свобода, съобщават от пресцентъра на съда.
Съдът е установил, че след като двамата видели възрастната жена в района на пазара в Добрич, Силвия й поискала пари. След това двамата я завели в изоставена къща по ул. „Волга” в Добрич. Девойката отново поискала пари, а после свалила блузата на старицата и като я пребъркала намерила и взела 1 лв. Великова ударила старицата и тя паднала. Девойката застанала над тялото й и започнала да я души, докато от ушите и носа на жертвата й потекла кръв. Йордан Йорданов също удрял и ритал старицата. Когато тя спряла да диша, непълнолетната тогава девойка й свалила гащите и заедно с блузата ги занесла в дома на сестра си.
Според съдебно-медицинска експертиза, смъртта на 85-годишната жена се дължи на асфикция от душене с ръце в областта на шията. Жертвата е изпитвала силни болки и страдания като е осъзнавала извършваното с нея.
На 17.06.2010 Окръжният съд определи присъдите на убийците, но те обжалваха през Апелативен съд – Варна, и пред Върховния касационен съд, с молба за намаляване на определеното им наказание. Пред ВКС е направено допълнително искане, наказанието на Йорданов да бъде съобразено с психиатричните му проблеми и тежкото му семейно и имуществено състояние, а за Великова да се вземе предвид непълнолетието й към момента на извършване на деянието и тежкият живот, който е била принудена да води.
На 5 юли тази година Върховният касационен съд е потвърдил наложената от Окръжния съд присъда.
 


Сходни връзки

ДВАМА УБИЙЦИ НА СТАРИЦА ЗАРАДИ 1 ЛЕВ ВЛИЗАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди