изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:14 EEST
БАЛЧИК РЕМОНТИРА УЛИЦИ ПО ПРОЕКТ ЗА НАД 4 МЛН. ЛВ.    
НовиниПо нов одобрен проект на община Балчик ще бъдат ремонтирани пет улици в града „Д-р Зл. Петков”, „Иван Вазов”, “Дунав”, “Г. Бенковски” и „Хр. Ботев”, ще се извърши рехабилитация на два паркинга встрани от улици „Д-р Зл. Петков” и „Г. Бенковски” и ще се изградят места за отдих в близост до ул. „Г. Бенковски", информират от общината в морския град.

Проектът e разработен по Операция 1.4.: “Подобряване на физическата среда и превенция на риска” и целта на Приоритетна ос 1: “Устойчиво и интегрирано градско развитие” от Оперативната програма “Регионално развитие.
Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 4 287 715.46 лв.
Общата цел на проекта е да се подобри физическата среда на град Балчик като предпоставка за устойчиво социално-икономическо развитие и повишаване качеството на живота.
Специфичните цели на проекта са подобряване на мобилността и достъпността в рамките на градския център, подобряване на парковата среда и създаване на здравословни условия за живот на населението чрез изграждане на места за отдих, осигуряване на равен достъп на хора в неравностойно положение до подобрените обекти на градската среда, създаване на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания, както и превенция за риска от пътнотранспортни произшествия.
Чрез рехабилитацията на улиците „Дунав”, „Д-р Златко Петков”, „Иван Вазов”, „Георги Бенковски” и „Христо Ботев ще  се намали риска от пътнотранспортни произшествия и ще се повиши привлекателността на градската среда на Балчик. Рехабилитацията на двата паркинга встрани от улици „Д-р Златко Петков” и „Георги Бенковски” и изграждането на градина и погледна площадка ще  създадат повече възможности за паркиране и отдих в града. Ще се осигури достъп и свобода на придвижването за хора с увреждания.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК РЕМОНТИРА УЛИЦИ ПО ПРОЕКТ ЗА НАД 4 МЛН. ЛВ. | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАЛЧИК РЕМОНТИРА УЛИЦИ ПО ПРОЕКТ ЗА НАД 4 МЛН. ЛВ.
Автор: Anonymous да 2011-07-19 @ 08:45 EEST
Скоро се наложи да влезем в града  Балчик .Ужас! Ужас! Улиците са под всякаква критика.Възможно ли е един курортен град да изглежда по този начин.
БАЛЧИК РЕМОНТИРА УЛИЦИ ПО ПРОЕКТ ЗА НАД 4 МЛН. ЛВ.
Автор: Anonymous да 2011-07-19 @ 10:19 EEST

Ние тия "спечелени" проекти ги чакаме от 4 години, но....

А ако трябва по няколко пъти да излизате и да се връщате в града- ще ви се стори още по- разбит  и ужасен.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди