изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:36 EEST
ОБСЪДИХА РЕГИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ В СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА    
НовиниНа провело се миналата седмица заседание на областната комисия по заетост са били обсъдени регионалните приоритети в социалната политика, съобщиха от администрацията. В изпълнение на Закона за насърчаване на заетостта, Министерството на труда и социалната политика стартира процедурата за разработване на Националeн план за действие по заетостта 2012 г., добавят оттам.

От пресцентъра допълват още, че Регионалните приоритети и действия следва да подкрепят основните национални приоритети. В рамките на заседанието, председателствано от зам.-областния управител д-р Катя Ганова, е обобщена информацията, постъпила от общините и другите членове на комисията по определени въпроси - приоритетите в политиката по заетостта и обучението на възрастни на местно ниво, залегнали в стратегически документи за регионално развитие с акцент върху изпълнението през 2012 г.; основните групи на местния пазар на труда, с трудности пред професионалната си реализация, към които приоритетно следва да се адресират мерки за подкрепа; успешни проекти и програми за заетост и обучение (с акцент върху регионалните и местните инициативи), финансирани със средства от различни източници, които следва да продължат да се реализират и не на последно място - конкретни проблеми при изпълнението на програми и мерки за заетост и обучение.
В хода на заседанието д-р Ганова подчерта, че приоритетите на пазара на труда трябва да се актуализират и да отговарят в най-пълна степен на потребностите на бизнеса и икономически активните. Отново важно място се задели на отчитането на спецификата на местните пазари на труда и техния потенциал за развитие. След заседанието обобщена информация за регионалните приоритети в социалната политика, е изпратена в МТСП, като те ще бъдат включени в Националния план за действие по заетостта 2012 г., допълват от областна администрация.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА РЕГИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ В СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди