изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:06 EEST
ПРОВЕРКИ ЗА ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ПРИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД НА МПС ДОНЕСЛИ 153 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ХАЗНАТА    
НовиниЗа първите шест месеца на годината общината съвместно с органите на регионална дирекция „Автомобилна администрация” в Добрич са извършили проверка на място в пунктовете за технически преглед.

Целта е била да се провери дали за редовно преминаване на технически преглед на моторно превозно средство се изисква представяне на документ за платен данък върху превозното средство за съответната година или заверен от общината документ. Както НДТ вече многократно е писал, масово румънци карат коли, които са регистрирани у нас.
От общината посочват, че в резултат на предприетите действия за изискване деклариране на определени факти и обстоятелства, имащи значение за данъчното облагане, в отдел „Местни данъци и такси” са приети 598 броя данъчни декларации от физически и юридически лица. По тях са начислени допълнително в рамките на 5 годишния давностен период задължения в размер на 153 026 лева.
За първите шест месеца на годината за нарушаване на разпоредбите по Закона за местните данъци и такси са съставени 198 актове за установяване на административни наказания, издадени са 290 наказателни постановления с общ размер на глобите и имуществените санкции  19 920 лева. По наказателни постановления са платени глоби на обща стойност 5 180 лева. За неплатените наказателни постановления в срок са изпратени 81 броя покани за доброволно изпълнение, вследствие на което са платени 29 броя. Останалите подлежат на изпращане в Националната агенция за приходите, в качеството й на правоприемник на Агенцията за държавни вземания за принудително изпълнение или на частен съдебен изпълнител.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРКИ ЗА ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ПРИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД НА МПС ДОНЕСЛИ 153 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ХАЗНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди