изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:18 EEST
АРЕСТУВАХА БЪЛГАРКА, ОСЪДЕНА ОТ ПОЛСКИ СЪД ЗА СВОДНИЧЕСТВО И ИЗНУДВАНЕ    
НовиниОкръжният съд в Добрич задържа под арест 37-годишната Несрин Апт. по искане на полски съд, съобщиха от пресцентъра му.

Срещу нея е издадена европейска заповед за арест от полски съд и тя е била обявена за издирване, за да изтърпи остатък от 8 месеца по присъда от година и три месеца лишаване от свобода. Българката е осъдена през 2002 г. от същия съд и за сводничество и изнудване, извършени в периода от август 2001 г. до януари 2002 г. Присъдата е потвърдена през 2003 година и е влязла в сила, но през това време жената е била в няколко европейски държави. По данни на съда, тя работи във Франция.
На 14 юли 2011 година Несрин е задържана от органите на реда у нас въз основа на искането на полските съдебни власти. Окръжната прокуратура е поискала да й бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Според прокурора, целта на Европейската заповед за арест, е да осигури изтърпяването на постановеното на Несрин наказание за престъпления против сексуалната и нравствената свобода. Полският съд е определил наказание под минималното, предвидено в българския Наказателен кодекс за тези деяния – от 2 до 8 години лишаване от свобода за склоняване към проституция и от 2 до 10 години за изнудване. Държавният обвинител смята, след като е била изменена постановената на Несрин мярка за неотклонение задържане под стража, тя се е укрила и не се е явила на съдебните заседания по делото й. По тази причина е останала неизтърпяна част от определеното й наказание. След това тя е пребивавала в няколко държави в Европейския съюз. Предвид това съществува опасност тя да се укрие, ако й бъде взета по-лека мярка за неотклонение.
Според адвоката на Несрин, Европейската заповед за арест не отговаря на изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, тъй като не ставала ясна точната квалификация на престъпленията, за които й е наложена присъда.  Несрин е била освободена от полската прокуратура след изтичане на максималния срок на предварителното задържане, не е била призована за насроченото дело срещу нея и то е разгледано задочно, смята защитникът. Той твърди, че не съществува опасност тя да се укрие или да извърши друго деяние, тъй като след въпросното осъждане е изминал дълъг период от време, през който няма осъждания и не се водят други разследвания срещу нея.
 


Сходни връзки

АРЕСТУВАХА БЪЛГАРКА, ОСЪДЕНА ОТ ПОЛСКИ СЪД ЗА СВОДНИЧЕСТВО И ИЗНУДВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди