изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:56 EEST
400 000 ЕВРОПЕЙЦИ УЧАСТВАТ В СЪСТЕЗАНИЯТА ПО БРИДЖ    
СпортИнтервю с Ив Обри – президент на Европейската лига по бридж

- Г-н Обри, добре дошъл в Албена. Как се чувствате тук?
- Благодаря! Много добре съм. Това е едно чудесно място, където се провежда европейското първенство. Всички младежи и техните ръководители изкарват добре времето си в комплекса.
- Измина половината от шампионата. Какви са Вашите впечатления?
- Ще започна с организацията - много е добра. Залата, където се провеждат срещите е просторна. Иначе от състезателите много съм изненадан от израелския отбор. На подобни европейски първенства винаги има изненади. Този път изненадата поднесоха хърватите.
- Албена се превърна в Меката на интелектуалните спортове благодарение на състезанията по шахмат и бридж. Какво ще направи Европейската бридж лига, за да задържи това впечатление?
- Албена е кандидат за европейското отборно първенство по бридж за мъже и жени за 2014 година. Би било много добре, ако успеем да го направим тук. Вчера се срещнах с президента на университетските шампионати. Има идея такъв да се проведе тук.
-  Имате ли статистика колко европейци играят бридж?
- Да, разбира се. 48 държави има. От тях официално 400 000 души се включват в състезанията ни, но статистиката не е точна, защото голяма част от населението във Франция и Холандия се занимава с този спорт. Бриджът се упражнява от почти половината европейци.
- Кога да очакваме бриджа да стане олимпийски спорт?
- Ние сме в организацията на МОК, но както знаете тази година в олимпийската програма ще влязат ръгбито и голфа. Ако имаме предвид развитието на тези спортове преди две години и ние бяхме на тяхното ниво. В момента това не е цел на МОК да увеличава броя на спортовете. Така че може никога да не влезем в програмата на Олимпийските игри. Има идея да станем част от Игрите за интелектуални спортове, които да се провеждат между олимпийските и параолимпийските игри. Може би през 2012 ще бъде организирана такава Олимпиада. В момента шахът влезе в Университетските игри. Европейската бридж лига и Световната федерацията също кандидатстват да влязат в програмата.
- Какво обичате да правите, когато сте в Албена?
- Обичам да се разхождам. Изкарвам много време на плажа - чисто и спокойно е.
- Кое Ви харесва от българската кухня?
- Салатите и киселите млека много ми допаднаха, но съм забелязал, че в Албена има доста интернационални ресторанти – италиански, мексикански, гръцки, френски, но не можах да попадна на типично български ресторант.


 


Сходни връзки

400 000 ЕВРОПЕЙЦИ УЧАСТВАТ В СЪСТЕЗАНИЯТА ПО БРИДЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди