изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:18 EEST
НАШИ СТУДЕНТИ ПОЛУЧИХА БРИТАНСКИ ДИПЛОМИ НА ЦЕРЕМОНИЯ В КАРДИФ    
ОбразованиеВ последните седмици е актуално да се говори за партньорства между български и чуждестранни висши училища с идеята, че това ще бъде някаква иновация. Дискутира се много и  признаването на чуждите дипломи у нас. Вече няколко години обаче в България има осъществени съвместни бакалавърски и магистърски специалности, между български висши училища и чуждестранни.  Години наред стотици студенти се обучават в България по специалности на британски университети, а образованието на Обединеното кралство е смятано за най-доброто в света, заедно с щатското.


Тази седмица в Кардиф, Уелс, се проведе церемонията по връчването на дипломите на един от най-големите и престижни британски университети - Университета на Уелс, в частност факултетът  по мениджмънт към него. На церемонията получиха магистърските си дипломи по МВА и над 30 студенти от България, които по време на следването си са учили три семестъра у нас по програма на уелския университет. На церемонията в залите на Милениум център - Кардиф бяха връчени дипломите на повече от 650 магистри от Факултета по мениджмънт към Университета на Уелс,  идващи от над 50 държави.
Традиционно за британските церемонии по награждаване на завършващите, всеки един студент  бе повикан за връчване на дипломата от ректора или от заместника му, след което с дипломата си се поклони пред знамето на университета. Имената на нашите студенти бяха изречени от заместник ректора на Университета на Уелс Институт, Кардифф - проф. Чапман, които бяха поздравени на ангкийски и на уелски език (келтски) от него. Дипломите, които получиха българските студенти и техните близо 600 колеги, които са учили директно в Кардиф бяха оригиналните на Универистета на Уелс (University of Wales), чиито почетен ректор е Принц Чарлз.
"Тази церемония беше доста вълнуваща и интересна за мен, а и доста труд положих за дипломата си. Заедно с моите колеги учихме три семестъра на английски език по програма от Кардиф, преподаваха ни български и британски лектори, денонощно правихме различни задания, особенно, когато на сутринта си на работа, това е доста тежко. Всичко като проекти и изпити, което правихме бе изпращано и във Великобритания за проверка."  - сподели с  вълнение Сабина Атаносова, студентка в съвместната британска магистърска програма между българското Висше училище Международен колеж (International University College) и University of Wales Institute, Cardiff.
"За мен бе много интересно учебното бизнес пътуване в Куала Лумпур, беше доста полезно, имаше срещи с различни мениджъри и бе почерпен страхотен опит . От тук нататък смятам да уча за докторантура. "  - каза Владимир Жечев, който е сред деветимата български студенти с най-висок резултат на дисертацията си.
Лойд Пауъл, част от ръководството на Универстета на Уелс Институт, Кардиф сподели, че студентите в британската магистърска програма в България постигат по-високи резултати от колегите си, които се намират във Великобритания, забелязва огромно старание в тях. Той добави още, че дисертации на студентите от България ще бъдат съхранявани и в националната библиотека на Уелс.
University of Wales е създаден през 1865 година и е третият по големина в Обединеното кралство, през 2007-ма става първият Британски университет, който получава Почетно Отличие от Британското правителство за пети път.  Почетният ректор на Университета на Уелс е самият Принц Чарлз.
University of Wales Institute, Cardiff е международно призната академична институция,  в която се обучават над 11 000 студенти от 125 държави. Факултетът по Мениджмънт (UWIC)  на уелския университет (University of Wales) е най-големият във Великобритания. Понастоящем този факултет е представляван от няколко  партньора на UWIC в различни страни по света. България е на почетно място сред тях чрез Висше училище Международен колеж, като единственият стратегически партньор на Британския университет за Източна Европа. В последните три години успехите на Британския университет, партньор на Висше училище Международен колеж не останаха незабелязани и University of Wales Institute, Cardiff  се нареди на върха в класациите за най-добър нов университет на три от водещите национални медии за оценка на университетите във Великобритания. В така наречения "Complete University Guide", публикуван от "Independent" през май 2010 година, се изтъква, че UWIC се е изкачил в таблицата с водещи университети в Уелс, заемайки едно от първите три места за 2011 година.




 


Сходни връзки

НАШИ СТУДЕНТИ ПОЛУЧИХА БРИТАНСКИ ДИПЛОМИ НА ЦЕРЕМОНИЯ В КАРДИФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди