изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-06 @ 03:42 EEST
ОБСЪЖДАТ СЪЗДАВАНЕ НА СРЕДИЗЕМНОМОРСКА МРЕЖА НА РИБАРСКИТЕ ГРУПИ    
Новини

В полския град Гдиня се е провела среща на всички рибарски групи от Европейската общност.Тя е по покана на Европейската комисия, ФАРНЕТ и Министерството на земеделието на Полша. В нея рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик” е била представлявана от нейния управител Нелко Йорданов.
Полският град Гдиня, който се намира на Балтийско море, е бил домакин на работна среща с участието на представители на Европейската рибарска мрежа ФАРНЕТ, Европейската комисия и всички рибарски групи от Европейската общност, съобщи вестник „Изгрев”.
В рамките на три работни дни, са били презентирани добри практики и обменен опит между участниците. На срещата е представен напредъка на рибарската група от страната- домакин. Голямо внимание е било обърнато на разширяване на дейностите в групата. Освен риболова, може  да се извършва риболовен туризъм, да се включват в дейностите различни социални групи.
Представени са били идеи, как жените да се включат в процеса, от подготовката за улов, до реализацията на крайния продукт.
Основна тема на срещата е бил риболовния туризъм. Идеята за този вид услуга е, туристът да живее за един ден като рибар, да участва във всички дейности, от подготовката за улов до реализацията му.
Форумът е дал възможност на участниците след като презентират района, в който работи рибарската група, да установят контакти помежду си и поставят началото на едно бъдещо партньорство. Към рибарската група „Шабла-Каварна-Балчик” е бил проявен интерес от Литва, Гърция, Кипър, Испания и Румъния.
На срещата е обсъдена и идеята за създаване на Средиземноморска мрежа на рибарските групи и възможността за включване на Черноморския регион, поради сходните климатични условия на водните басейни, съобщава още Нелко  Йорданов за вестник „Изгрев”.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ СЪЗДАВАНЕ НА СРЕДИЗЕМНОМОРСКА МРЕЖА НА РИБАРСКИТЕ ГРУПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди