изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:22 EEST
Борисов се отметна за взривовете срещу ДСБ и РЗС и нахока ГЕРБ    
ПолитикаПремиерът Бойко Борисов, който лично намекна, че ДСБ и РЗС сами са си сложили взрив пред офисите, днес заяви, че не е искал да каже това и нахока собствената си партия за нейната декларация по случая. Самият той заяви веднага след двата инцидента преди два дни заяви, че някои партии "търсят да се шуми около тях - трябва да правят интриги, да правят взривчета, иначе ще ги забравят".

Часове по-късно от ГЕРБ разпространиха официално становище, в което се казваше, че има коалиция на ъндърграунда и опонентите им срещу Борисов и сега те "подхвърлят бомби, флашки, окачват билбордове, кресливо подвикват и зверски се измъчват, че отново не успяват да ни извадят от равновесие”.

Днес премиерът обясни, че явно не е бил разбран, имал предвид взрива пред дома на Иван Костов преди години, когато той се оплакал, че някой се опитва да му затвори устата и имало натиск върху МВР.
Сега Борисов директно прехвърли вината за обвиненията в самоинсценировка в последните два случая на партията си.
"Против съм тази декларация, бяха я пуснали без да ме питат. На Севда може да й се обадите в нашия пресцентър (Севдалина Арнаудова - говорител на ГЕРБ - бел. ред.) - й се скарах, защото научих индиректно за тази декларация. Не бива да се обвинява някой преди да се докаже, едно е да изказваш предположение, друго е в декларация", заяви той.

"Политическата класа в такива моменти трябва да е много единна, не трябва да се подвежда по такова говорене, защото престъпните босове, ако наблюдават, ако през един-два дни се хвърлят такива шашки, всяко правителство би паднало”, каза още премиерът.

По-късно Борисов и лидерът на РЗС Яне Янев имаха среща в Министерски съвет. След нея депутатът заяви, че той го е уверил, че не вярва да стоят зад взривовете.

Министър-председателят разкри, че има подозрения за това кой е поръчал залагането на взривните устройства, но уточни, че „държавата чрез своите органи трябва да ги разкрие”, макар такива случаи да били най-трудно доказуеми.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов се отметна за взривовете срещу ДСБ и РЗС и нахока ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди