изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:28 EEST
ОСЕМ МЕСЕЦА В ЗАТВОР ЗА ПИЯН, ПРЕДИЗВИКАЛ ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА    
Ред и сигурностНа 8 месеца затвор при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип е осъден 25-годишният Ивайло Иванов от каварненското село Раковски. Окръжният съд е потвърдил постановената срещу него присъда на Районния съд в Каварна.


Иванов е признат за виновен за две престъпления, извършени на 15 ноември миналата година в Каварна. Той противозаконно е попречил на полицейски служители от Районното управление на полицията в Каварна да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред при извършване на полицейска проверка. Като шофьор на лек автомобил „Опел Фронтера” той не е спрял на подадения светлинен и звуков сигнал, с което предизвикал  преследване из Каварна. При него е нарушил грубо правилата за движение. За това деяние Районният съд в Каварна му е наложил наказание една година лишаване от свобода при строг режим, което е намалено с 1/3, тъй като делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.
Районният съд го е признал за виновен и за това, че е управлявал лек автомобил „Опел Фронтера” с концентрация на алкохол в кръвта 1,33 промила, което е установено по надлежния ред. За това престъпление съдът му е дал 6 месеца лишаване от свобода, което е намалил с 1/3 по процедурата на съкратеното съдебно следствие и е постановил да изтърпи 4 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим. Районният съд е определил Ивайло Иванов да изтърпи едно общо наказание от 8 месеца лишаване от свобода при строг режим. Той е обжалвал наложеното му наказание като несправедливо.
На 15 ноември 2010 г. около 17,30 ч. Ивайло, след като употребил алкохол, управлявал „Опел Фронтера” и блъснал друг паркиран автомобил. При това му е нанесъл материални щети.
25-годишният напуснал местопроизшествието, а собственикът на ударената кола сигнализирал органите на реда. Полицейски автопатрул отишъл на местопроизшествието и започнал да издирва извършителя. При обиколка на Каварна, полицаите се разминали с издирваната кола. Полицаят дал светлинен и звуков сигнал на Ивайло Иванов да спре, но той не го сторил. Полицаят изравнил патрулката с „Опела” и дал повторно сигнал за спиране, но Ивайло ускорил движението. Той се опитал да избяга от преследването като предприел рисковано изпреварване на пешеходна пътека и застрашил живота на движещите се по нея пешеходци. Изпреварил рисково още две коли, после навлязъл в лентата за насрещно движение и създал опасност за удар с движещ се в нея автомобил. При ляв завой на кръстовище Иванов изгубил управлението над автомобила и се забил в купчина пръст. Служителите на реда го приканили да излезе, но той дал рязко назад, създал опасност от произшествие с патрулката и продължил движението си в опит да се укрие. Улицата била препречена със спрян полицейски автомобил и като забелязал преградата Иванов спрял, а след това потеглил назад, където пътят му препречвала преследвалата го служебна кола. След няколко движения напред – назад, той ударил едната патрулка, бил изкаран от „Опела” и задържан. При извършената проверка било установено, че е консумирал алкохол и му била взета кръвна проба.
Окръжният съд е преценил, че жалбата срещу наложеното му наказание е неоснователна.
 


Сходни връзки

ОСЕМ МЕСЕЦА В ЗАТВОР ЗА ПИЯН, ПРЕДИЗВИКАЛ ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди