изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:26 EEST
ЕСЕННА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОПРЕДЕЛИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ    
ОбразованиеМинистерският съвет прие изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. С новия документ се цели оптимизиране на графика на учебното време през учебната година и създаване на възможност за по-рационалното планиране на ваканциите, които ползват учениците. С измененията се определя нов тип краткосрочна ваканция - есенна, във времето около 1 ноември - Деня на народните будители, който и към момента е неучебен за учениците от всички класове.


Чрез промените се създават условия за кратък отдих на всички ученици в най-продължителния период от учебното време през първия учебен срок.
Другата промяна предвижда съществуващата междусрочна ваканция да бъде заменена със зимна ваканция. Това създава възможност за по-голяма мобилност при определянето й в зависимост от календара в конкретната година, както и до спестяване на финансов ресурс за отопление на сградите на училищата.
Предложените промени са резултат от широка обществена дискусия и са обсъдени на среща със заинтересованите страни - учители, директори на училища, представители на регионалните инспекторати по образованието, родители, ученици.
 


Сходни връзки

ЕСЕННА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОПРЕДЕЛИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕСЕННА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОПРЕДЕЛИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
Автор: Anonymous да 2011-07-21 @ 23:37 EEST
На учениците трябва да въведете 4 дневна учебна седмица. Така ще им остава време да копаят зеленчука... :-))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди