изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:31 EEST
НЕМСКИ СЪД ОСЪДИ НАШЕНЕЦ ИЗБЯГАЛ ОТ МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич изпълнява решение на германски съд срещу жител на село Стражица, Балчишко, съобщиха от пресцентъра на съда.


Делото срещу 27-годишния Красимир Ат. Е образувано по искане на Районния съд в гр. Ланген, Германия. То е за налагане на финансова санкция срещу българина. На 17 февруари тази година той е осъден от Районния съд в Ланген за това, че като участник в транспортно произшествие там на 2 август миналата година  около 10,40 ч. е избягал от местопроизшествие. Той е управлявал лек автомобил „Даймлер Бенц”. При излизане от място за паркиране на заден ход се блъснал по невнимание в лек автомобил „Опел”, на който са причинени материални щети на стойност около 500 EUR. Красимир напуснал местопроизшествието и предотвратил установяването на необходимите факти за него и автомобила му.
Той е наказан да заплати 600 EUR парична санкция за извършеното правонарушение и 63 EUR съдебни разноски. Германските власти изпращат съдебния акт за изпълнение на Окръжния съд в– Добрич, въз основа на Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета на ЕС от 24.02.2005 г. относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансови санкции.
Неявяването на Красимир на насроченото за вчера заседание е станало причина съдът да не даде ход на делото. По данни на близките му от две години Красимир е в Германия. Съдът е разпоредил на Районно управление „Полиция” в Балчик да събере информация кога е напуснал с. Стражица и къде пребивава, както и справка за задграничните му пътувания. Съдът изиска от Районния съд в Ланген решението и мотивите към него, с което е наложена тази финансова санкция. От БНБ е поискана справка за официалния курс на EUR в деня, когато е постановено решението срещу Красимир Ат. Окръжен съд – Добрич е разпоредил Адвокатската колегия да определи служебен защитник за следващото съдебно заседание.
 


Сходни връзки

НЕМСКИ СЪД ОСЪДИ НАШЕНЕЦ ИЗБЯГАЛ ОТ МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди